illustratie Holocaust
Volledig scherm
PREMIUM
illustratie Holocaust © Aart-Jan Venema

Tweede Wereldoorlog dreunt nog altijd na in het leven van Maurits de Bruijn (35)

In Ook mijn Holocaust blikt Maurits de Bruijn (35) terug op een zesdaagse trip naar Israël die hij als jongen van 12 maakte. Daar ontdekte hij ‘waar het verhaal van mijn moeder ophoudt en dat van mij begint’. Een voorpublicatie.

Op tafel staat een mok van het opdringerig vrolijke merk Blond, vol oude thee. Mijn moeder heeft op dit servies na, een goede smaak. Ze merkt dat de beker nauwelijks waardering krijgt. Daarom vist ze iedere keer dat ze het ding uit de kast pakt naar complimenten.

  1. Zorgen in Tweede Kamer om Dam bomvol met demonstranten: ‘Dit moet je nu niet willen’
    Politiegeweld Amerika

    Zorgen in Tweede Kamer om Dam bomvol met demonstran­ten: ‘Dit moet je nu niet willen’

    In Amsterdam wordt vanaf 17.00 uur vanmiddag gedemonstreerd naar aanleiding van de dood van de zwarte Amerikaanse arrestant George Floyd (46) in Minneapolis. Op beelden is te zien hoe de hele Dam in het centrum van de hoofdstad bomvol staat met duizenden mensen. De sfeer is goed, maar op Twitter vragen vele mensen zich af of een dergelijke massale bijeenkomst in deze tijden wel zo’n goed idee is. ,,Er is hier geen reden om de demonstratie te beëindigen. De vrijheid van demonstratie is een groot goed in Amsterdam’’, laat burgemeester Halsema via een woordvoerder weten.