Tweeduizend eeuwen migratie in drie minuten

Immigratie is al jaren een heet politiek hangijzer en momenteel actueel door de massale toestroom van bootvluchtelingen over de Middellandse Zee. Migratie is echter al zo oud als de mensheid, zoals Business Insider in kaart bracht in deze video. 200.000 jaar migratie in drie minuten.

We zien hoe de mens ontstaat in het oosten van Afrika, zich verspreidt over het hele continent en daarna uitbreidt via het Midden-Oosten naar Azië en Australië. Daarna gaat het richting Europa en uiteindelijk wordt ook via de Beringstraat Noord-Amerika bereikt.

 1. Amerika klaagt YouTubers aan voor ‘gepland’ bezoek aan verboden militaire basis Area 51

  Amerika klaagt YouTubers aan voor ‘gepland’ bezoek aan verboden militaire basis Area 51

  YouTubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21), die in Amerika werden opgepakt omdat ze de militaire basis Area 51 betraden, zijn aangeklaagd voor het binnentreden van verboden terrein. Justitie verdenkt hen ervan dat bewust gepland te hebben in overleg met anderen. Op zo'n daad van grote burgerlijke ongehoorzaamheid staat maximaal een jaar cel. De mannen verschijnen morgen voor de rechter.
 2. Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’
  Zeven gewonden

  Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’

  Een racewagen is vanmiddag vermoedelijk met opzet op het publiek ingereden bij de prijsuitreiking van de Autocross Leende in Brabant. Hierbij zijn zeven gewonden gevallen, onder wie een jonge jongen. Het incident gebeurde waarschijnlijk nadat er ruzie was ontstaan omdat de organisatie een race wilde annuleren. De 21-jarige bestuurder van de auto is aangehouden, samen met een tweede verdachte.