Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © ANP

Tweet over bekeuring hardrijdende Eredivisiespeler leidt tot kritiek

Een Eredivisiespeler heeft gisteravond op de A28 bij Zwolle een bekeuring gekregen omdat hij 40 kilometer per uur te hard reed. Het feit dat zijn beroep vermeld wordt in een tweet van het Politie Team Verkeer Oost-Nederland heeft tot kritiek op Twitter geleid. ,,Het is zo anoniem genoeg. Niemand weet wie het is en het trekt wel de aandacht”, zegt woordvoerder Chantal Westerhoff van de politie in reactie hierop.

Ze is zelf niet verantwoordelijk voor de plaatsing van de tweet en weet ook niet de reden waarom tot deze formulering is gekozen, maar kan zich voorstellen dat het bedoeld is om de aandacht te vestigen op het feit dat je niet te hard moet rijden. ,,We hebben lang geleden besloten om mensen zo anoniem mogelijk te houden, dat we niet melden dat de ‘zoveel jarige burgemeester'  is aangehouden. Zolang de speler zelf niet meldt dat hij het was, blijft hij anoniem. Niemand weet wie het was. Daarom staat er ook geen leeftijd of woonplaats bij. En het is altijd een terugkerende discussie. Moet je wel of niet vermelden of het om Polen gaat of om wegwerkers bijvoorbeeld?”

Reacties

De letterlijke tekst van de tweet is: ,,Vanavond op de A28 bij Zwolle een speler uit de Eredivisie staande gehouden ivm 40+ snelheidsovertreding. Ondanks dat het voetbalseizoen net begonnen is staat hij nu al ,,op scherp”. 

Reacties op deze tweet zijn onder andere: ,,Blijkbaar wil de politie scoren. Wat is het belang van dat het een voetballer is?”, ,,Wat is de relevantie om iemands beroep te vermelden?”, ,,Schandalig om hier even een tweet over te maken. Zogenaamd lollig doen”, ,,Waarom moet er bij worden vermeld dat het een speler uit de Eredivisie is? Dit is indirect schending van de privacy. Met deze info is de persoon nu makkelijk te achterhalen. Flauw, sensatiebelust en overbodig bericht.” en ,,De politie op Twitter is soms even ongelukkig als PEC Zwolle voor het doel. Gênant.” 

  1. ‘Ik was zo depressief dat ik dacht: als ik nu onder een auto loop, ben ik blij dat het afgelopen is’
    PREMIUM
    Interview

    ‘Ik was zo depressief dat ik dacht: als ik nu onder een auto loop, ben ik blij dat het afgelopen is’

    Topactrice Carine Crutzen (58) kun je kennen als Beatrix in de film Majesteit. Ook speelde ze onder andere in De Daltons, Vuurzee en Oud Geld. Ze draagt een tragisch verhaal met zich mee: nadat haar ouders waren overleden en hun as was uitgestrooid over Limburgse beekjes, bleef ze letterlijk en figuurlijk verweesd achter. Ze besloot een autobiografische roman te schrijven. Het werd een pijnlijk eerlijk boek.