Volledig scherm
© ANP

Tweetal gewond door sprong uit raam brandend huis Zaandam

UpdateEen man en een vrouw zijn vanochtend in Zaandam gewond geraakt doordat ze van tweehoog uit een raam van een brandende woning zijn gesprongen. Ze zijn met onbekende verwondingen naar ziekenhuizen in de regio gebracht. Twee anderen zijn nagekeken omdat ze rook hadden ingeademd, maar zij hoefden niet naar een ziekenhuis, meldt een woordvoerder van de brandweer.

De brand woedde op de eerste verdieping in een woning aan de Pelikaanstraat in Zaandam. Aanwezigen probeerden zelf het vuur te blussen, maar dat lukte niet. Bij de brand kwam veel rook vrij.

Hoe ernstig de verwondingen van de man en vrouw zijn die uit het raam sprongen, weet de woordvoerder niet. De twee vielen volgens hem 8,5 meter naar beneden. “Ze waren dusdanig gewond dat er een traumahelikopter bij moest komen.”

Waardoor de brand uitbrak is nog onbekend. De brandweer had het vuur snel onder controle. Door de forse rookontwikkeling is er volgens de zegsman veel schade in de woning. De gemeente gaat kijken of er voor de overige bewoners opvang moet worden geregeld.