Tweetal klimt in 80 meter hoge hijskraan Amsterdam

De politie heeft vannacht twee jongemannen uit een 80 meter hoge hijskraan aan de Europaboulevard in Amsterdam Zuid gehaald.

Volledig scherm
Uitzicht vanaf de hijskraan die het tweetal vrijdagnacht beklom. © Politie Amsterdam Zuid de Pijp

Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag ontving de politie een melding over ‘vreemde geluiden’ die uit een hoge hijskraan aan de Europaboulevard zouden komen.

De agenten moesten zelf de 80 meter naar boven klimmen om in contact te komen met de personen die het geluid maakten. Kort voordat zij de top hadden bereikt, riepen twee jongemannen dat de agenten konden stoppen met klimmen en dat ze naar beneden zouden komen.

Het tweetal zei simpelweg zin te hebben in ‘een sportieve klim’ om vervolgens te kunnen genieten van het uitzicht. De mannen zijn bekeurd omdat ze zich met de actie op verboden terrein bevonden. Maar ja, het was dan ook wel een ‘fantastisch’ uitzicht, aldus de agenten op Facebook.

  1. Droomvakantie met vriendje eindigt in nachtmerrie: Nederlandse (24) ontsnapt aan dood bij overval
    PREMIUM

    Droomvakan­tie met vriendje eindigt in nachtmer­rie: Nederland­se (24) ontsnapt aan dood bij overval

    De Antwerpse kleermaker Tommaso Bordoni (29) en zijn Nederlandse vriendin Linsey de Waele (25) zijn aan de dood ontsnapt bij een overval in Zuid-Afrika. Het koppel was met vakantie in het land, toen Tommaso op de avond van Valentijn plots oog in oog stond met twee gewapende kerels in de slaapkamer van hun verblijf. ,,Ik was zeker dat ze me zouden vermoorden”, vertelt de Belg - die sindsdien gekweld wordt door paniekaanvallen - tegen deze nieuwssite.