Volledig scherm
De onbekende Turkse man. © Politie

Twintig jaar oud mysterie: wie was de dode Turkse man langs de Waal?

De politie hoopt na ruim twintig jaar antwoord te vinden op de vraag wie de man is die in oktober 1997 dood langs de Waal werd gevonden. Zijn lichaamsresten werden over een afstand van 20 kilometer aangetroffen, maar konden nooit worden geïdentificeerd. Vanavond roept de politie in Opsporing Verzocht de hulp in van het publiek.

Met aandacht in het televisieprogramma hoopt de politie de onbekende dode alsnog te identificeren. Daarvoor is zijn gezicht nagemaakt. Er is goede hoop dat mensen aan de hand van deze reconstructie de onbekende alsnog herkennen en zich melden. Ook worden sieraden, een halsketting en kledingstukken van de overledene getoond. Het zou gaan om een man van Turkse afkomst tussen de 45 en 50 jaar.

Bij de vondst was de Turkse man vermoedelijk al een aantal weken dood. Het lichaam verkeerde in sterke staat van ontbinding. De resten werden teruggevonden tussen het Gelderse Druten en Heerewaarden. Nooit is er een vermissing gemeld met een signalement dat aan de dode kon worden gelinkt. De politie heeft geen aanwijzingen dat de man destijds door een misdrijf om het leven is gekomen.

Goede hoop

,,Overleden personen die onbekend zijn gebleven, worden altijd onderzocht’’, zegt een politiewoordvoerder. ,,We willen nog steeds heel graag weten wie deze man was. Ook om eventuele nabestaanden helderheid over een dierbare te kunnen verschaffen. We hopen op goede tips.’’

Opsporing Verzocht wordt dinsdag 17 april om 20.30 uur uitgezonden op NPO1.