Volledig scherm
Volgens Teuben worden we 'dom gehouden' als het gaat om zaken als ufo's en buitenaardse bezoekers. © Thinkstock

UFO-partij rekent op 'tientallen Kamerzetels'

De opvallendste nieuwe partij aan de verkiezingen in september is zonder twijfel Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland (SOPN), opgericht door ufoloog Anton Teuben uit Soest. Hij rekent op 'tientallen zetels', vertelt hij vandaag in het AD.

Poll

Krijgt de UFO-partij uw stem?

  • Ja (17%)
  • Nee (75%)
  • Dat weet ik nog niet (7%)
18154 stemmen

De boodschap van de Soeverein Onafhankelijke Pioniers is in elk geval een opvallende. De gewone man, zo stelt de partij, blijft verstoken van de nieuwste inzichten en technieken die grote bedrijven en overheden wel hebben.

Zo worden u en ik 'dom gehouden' als het gaat om zaken als ufo's en buitenaardse bezoekers, massale bijensterfte, stralingsgevaar en grootscheepse complotten in de voedingsmiddelenindustrie. Belangrijkste programma-item: gratis stroom voor alle Nederlanders. 'Dat kan makkelijk, de techniek daarvoor bestaat al, maar oliemaatschappijen en gasbedrijven boycotten het', aldus Teuben.

Lijsttrekker
De partij heeft nog geen lijsttrekker gekozen, maar Teuben zegt beschikbaar te zijn. 'We moeten daar nog over beslissen, want er zit nog veel meer kwaliteit in onze achterban. We hebben wetenschappers, auteurs, docenten, natuurkundigen, biologen, quantumkenners en heel veel ervaringsdeskundigen die ook in aanmerking kunnen komen als lijsttrekker van SOPN.'