Volledig scherm
PREMIUM
De uit haar woning gezette vrouw op het bankje Groenewoudseweg in Eindhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Uit huis gezette vrouw (60) woont al weken op een bankje

Een zestigjarige vrouw zit na een huisuitzetting al zo’n twee weken in haar eigen vuil buiten op een bankje in Eindhoven. Ze kan naar een zorghotel, maar wil dat niet.

Poedels Maroesjka en Mirza trekken onrustig aan hun riem. Met één hand en veel moeite houdt hun bazin de rollator in bedwang waaraan ze vastzitten. De zestigjarige vrouw zit al enkele weken op een bankje aan de Groenewoudseweg in Eindhoven nadat haar huurcontract is beëindigd. De harde wind krijgt de urinelucht om haar heen niet helemaal weg.

De vrouw woonde tot voor kort in de Galvanistraat in dezelfde plaats, maar was daar niet te handhaven, zo ondervond haar vroegere buurvrouw Helena Straelinska. Dat vond ook woningcorporatie Trudo. Haar woning was sterk vervuild.

Tot drie keer toe is het huis grondig gereinigd en ontsmet met chloor, met elke keer duizenden euro's aan kosten. Steeds werd de toestand al snel opnieuw onhoudbaar als de vrouw na de schoonmaak weer terugkeerde.

  1. Vader Ruinerwold door gezondheidsproblemen niet in rechtbank, zaak vandaag verder

    Vader Ruinerwold door gezond­heids­pro­ble­men niet in rechtbank, zaak vandaag verder

    Bij de rechtbank in Assen vindt vandaag een eerste inleidende zitting plaats tegen Gerrit-Jan van D. en Joseph B., de verdachten in de geruchtmakende zaak rond het gezin in Ruinerwold. Van D. (67) zou zes van zijn kinderen jarenlang van hun vrijheid hebben beroofd en elk contact met de buitenwereld hebben verboden. In oktober kwam het op het oog bizarre bestaan van het geïsoleerd levende gezin aan het licht. De zaak haalde volop de internationale pers.