Uitgebrande schapenschuur Poortvliet was xtc-lab: politie doet onderzoek naar slachtoffers

Een schuur die vrijdagavond in brand vloog in Poortvliet was een xtc-lab. Dat heeft de politie zojuist bekendgemaakt. In de schuur ontploften meerdere gasflessen, wat zorgde voor grote explosies. Twintig schapen die ook in de schuur stonden kwamen om het leven.

Politie_Zeeland on Twitter

De brand in Poortvliet, waar afgelopen vrijdag 28 schapen en geiten bij omkwamen, blijkt een ontploft #XTC lab te zijn. Samen met de LFO zijn we nu druk bezig de zaak te ontmantelen. Nog onduidelijk of er binnen, naast de dieren, slachtoffers gevallen zijn. #levensgevaarlijk

De vlammen zijn nu pas volledig gedoofd en agenten gaan de schuur binnen voor verder onderzoek. Het is onduidelijk of er binnen, naast de dieren, menselijke slachtoffers gevallen zijn. 

De schuur staat aan de Bram Groenewegeweg, net buiten Poortvliet. Vrijdagavond rond 22.00 uur brak er brand uit. De vlammen sloegen langs alle kanten uit het pand. Midden in de schuur stonden de schapen. De brandweer kon die plek door de hitte niet bereiken. Eerder dacht de brandweer nog dat er niemand in de schuur aanwezig was.

De brandweer liet de loods gisteren gecontroleerd uitbranden om de overlast voor de omgeving te beperken. De brandweer sloot daarvoor de Bram Groenewegeweg, Zwarteweg, Paasdijkweg en Engelaarsdijk af voor doorgaand verkeer.  '

De brandweer heeft de schuur gecontroleerd laten uitbranden.
Volledig scherm
De brandweer heeft de schuur gecontroleerd laten uitbranden. © HV Zeeland