Kinderen worden niet altijd op zorgvuldige wijze uit huis geplaatst. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Kinderen worden niet altijd op zorgvuldige wijze uit huis geplaatst. Foto ter illustratie. © ANP / ANP XTRA

Uithuisplaatsingen onzorgvuldig: ‘Geen één onderzocht dossier op orde’

Feitenonderzoek dat voorafgaat aan gedwongen uithuisplaatsingen is niet zorgvuldig genoeg. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd onderzocht 45 uithuisplaatsingen, in geen enkele zaak was dat volledig op orde.

40 reacties

 • Angela Hollander

  2 maanden geleden
  @joan Willems, Precies dat! Maak me daar ernstige zorgen over! @Dennis Evers, Je komt niet altijd op zo'n manier met jeugdzorg in aanraking. Een zaad donor (het woord vader niet waardig) die misbruik heeft gepleegd met zijn kinderen, was contact herstel JUIST de eis. Spanningen daardoor niet uit te houden, nog vragen om extra hulp! Werd geen gehoor aan gegeven, maar zodra ze de kans zien trekken ze je de kinderen uit huis, want ja dán ben je als ouder niet capabel, ziek gewoon! Corrupte bend
 • W Neervoort

  2 maanden geleden
  Al die ambtenaren die hier mee te maken hebben mogen van mij ontslagen worden.
 • M Waarhold

  2 maanden geleden
  @René Evertsen, inderdaad, inherent aan de wisseling van de wacht. Mensen met een theoretische achtergrond kicken hierop maar kunnen geen knopen doorhakken. Kijk naar alle overheidsdiensten, je kan door de regels het bos niet meer zien. En dan het fenomeen "indekken" nog. Praktisch alles is onwerkbaar geworden met een hele grote foutmarge.
 • M Waarhold

  2 maanden geleden
  Er wordt van alle kanten maar wat aangerommeld en wat wordt er aan gedaan? Helemaal niets, ze willen eerst weten wie ze de zwarte piet gaan geven en verder blijft het bij praten. Een regel aanpassen in het voordeel van de Staat is er zo doorheen maar iets wat de maatschappij, cq de burgers, goed moet doen, blijft bij praten. Het geld is belangrijker en dan het geld wat naar de Staat toe moet. Niemand lijkt tegenwoordig capabel bij deze instanties, hier is de regering voor verantwoordelijk.
 • John Bluhmen

  2 maanden geleden
  Onder Rutte is alles afgeschaald naar incompetentie en kaalslag. Asielzoekers die huurwoningen afwijzen omdat ze niet luxe genoeg zijn! We zijn moreel failliet!