Volledig scherm
PREMIUM
In Pakistan wordt gedemonstreerd tegen de vrijlating van de christelijke Asia Bibi. © EPA

Uitnodiging aan Asia Bibi is 'spelen met vuur'

De strijd om Asia Bibi is losgebarsten. Nu de bedreigde katholieke vrouw is vrijgelaten uit haar Pakistaanse cel is de vraag waar zij veilig van die vrijheid kan genieten. De ChristenUnie en SGP hebben het antwoord al: Nederland.

Joël Voordewind on Twitter

Geruchten worden steeds sterker dat Asia Bibi onderweg is naar Nederland. Dit melden Pakistaanse media. Ze is van harte welkom na acht jaar in de dodencel. Buitenland | https://t.co/hF1vRqNyG5 https://t.co/ZyArKXMTQ7

'Van harte welkom na acht jaar in de dodencel', twitterde ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind woensdagavond. Zijn boodschap was gericht aan Asia Bibi, de katholieke Pakistaanse die kort daarvoor was vrijgelaten en daarna vanuit de stad Multan in het vliegtuig stapte. Maar Bibi was niet op weg naar Nederland of een ander Europees land, zoals aanzwellende geruchten beweerden, maar naar de hoofdstad Islamabad. Nog steeds in Pakistan.

De Pakistaanse regering stelt dat ze Bibi op een onbekende locatie heeft ondergebracht. Voor haar eigen veiligheid, om haar te beschermen tegen de woede van een deel van de Pakistani, die haar het liefst ter dood veroordeeld zien voor godslastering. Dat zou ze in 2009 hebben gedaan, op een snikhete dag, toen ze als christen water dronk uit een kom die ook door twee moslimvrouwen werd gebruikt. Zo verontreinigde ze het water. De vrouwen stelden later dat ze de profeet Mohammed had beledigd.

  1. Droomvakantie met vriendje eindigt in nachtmerrie: Nederlandse (24) ontsnapt aan dood bij overval
    PREMIUM

    Droomvakan­tie met vriendje eindigt in nachtmer­rie: Nederland­se (24) ontsnapt aan dood bij overval

    De Antwerpse kleermaker Tommaso Bordoni (29) en zijn Nederlandse vriendin Linsey de Waele (25) zijn aan de dood ontsnapt bij een overval in Zuid-Afrika. Het koppel was met vakantie in het land, toen Tommaso op de avond van Valentijn plots oog in oog stond met twee gewapende kerels in de slaapkamer van hun verblijf. ,,Ik was zeker dat ze me zouden vermoorden”, vertelt de Belg - die sindsdien gekweld wordt door paniekaanvallen - tegen deze nieuwssite.