Volledig scherm
Voormalig Boer Zoekt Vrouw-deelnemer Janko Elema. © gratis

Uitslaande brand verwoest bedrijf Boer Zoekt Vrouw-deelnemer Janko

In het Groningse Zijldijk heeft een grote brand gewoed in een boerderij. Het gaat daarbij om het boerenbedrijf van voormalig Boer Zoekt Vrouw-deelnemer Janko Elema, meldt het Dagblad van het Noorden op basis van diverse bronnen.

De brand begon vanmorgen in een schuur, maar sloeg al snel over naar een aangrenzende loods. De brand aan de Kolholsterweg was tot in de wijde omtrek te zien. Omwonenden werd aangeraden de ramen en deuren gesloten te houden.

Uiteindelijk was de brandweer tot 14.00 bezig met het blussen van de grote uitslaande brand. Drie naast elkaar liggende schuren zijn verloren gegaan. Het woonhuis bleef gespaard, net als een andere schuur.

Volledig scherm
Brand in de boerderij van voormalig Boer Zoekt Vrouw-deelnemer Janko Elema in het Groningse Zijldijk. © De Vries Media

Boer Zoekt Vrouw

Akkerbouwer Janko Elema uit het noorden van Groningen deed in het seizoen 2014/2015 mee aan Boer Zoekt Vrouw. Hij krijg elf liefdesbrieven - dat was niet genoeg om de laatste vijf van het programma te halen. Janko hield wel een relatie over aan Boer Zoekt Vrouw, maar de liefde tussen hem en Esther was na anderhalf jaar over.

Begin dit jaar deed hij op de website van Boer Zoekt Vrouw een nieuwe poging. Janko zocht toen een 'lieve, spontane, warmhartige, trouwe vrouw om een relatie mee op te bouwen'.