De kist met de Turkse vouw komt aan bij de Eyup Sultan Camii moskee in Kanaleneiland. De vrouw is een dag eerder overleden in het UMC door een medische fout.
Volledig scherm
De kist met de Turkse vouw komt aan bij de Eyup Sultan Camii moskee in Kanaleneiland. De vrouw is een dag eerder overleden in het UMC door een medische fout. © Marnix Schmidt

UMC Utrecht weer onder vergrootglas na dubieus sterfgeval

Het UMC Utrecht ligt opnieuw onder vuur nadat gisteren een 35-jarige vrouw uit Utrecht overleed tijdens een betrekkelijk eenvoudige ingreep. De Inspectie voor de Gezondheidszorg doet onderzoek naar het incident. De familie van de vrouw is woedend, eist opheldering en overweegt juridische stappen.

 1. Feestvreugde, maar ook verbazing om persconferentie Rutte: 'Aan het lijntje gehouden’
  reacties

  Feestvreug­de, maar ook verbazing om persconfe­ren­tie Rutte: 'Aan het lijntje gehouden’

  Nederland slaakt een zucht van verlichting: bijna alle coronaregels gaan van tafel per 26 juni. Vanaf die dag is de 1,5 meter de centrale maatregel. Alleen waar die afstand niet kan worden gehouden, blijft het dragen van een mondkapje verplicht. Hoe reageren de branches op de aangekondigde versoepelingen? ,,Fijn dat het met de heropening van alle aspecten van de maatschappij de goede kant op gaat”, zegt Willem Westermann van de Vereniging van Evenementenmakers tegen deze site. Dit artikel wordt in de loop van de avond aangevuld met meer reacties.
 2. Code geel: ook later vandaag zware onweersbuien en wateroverlast
  Video
  30

  Code geel: ook later vandaag zware onweersbui­en en waterover­last

  Het heeft vannacht op een aantal plaatsen flink geonweerd en forse regen- en onweersbuien trekken momenteel over ons land. Het KNMI heeft met het oog op mogelijke blikseminslag, hagel en windstoten code geel afgegeven. Verkeer kan hierdoor hinder ondervinden. De komende uren trekt het onweer naar het noorden, maar later op de dag ontstaan er in het zuiden van het land opnieuw onweersbuien die pas in de avond wegtrekken.