Kamers zijn schaars, helemaal met de komst van meer buitenlandse studenten. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Kamers zijn schaars, helemaal met de komst van meer buitenlandse studenten. Foto ter illustratie. © Getty Images

Universiteiten willen minder internationale studenten door kamernood: ‘Pijnlijk om jonge mensen af te wijzen’

Universiteiten door het hele land ontmoedigen studenten actief om nog in Nederland te komen studeren als ze geen kamer kunnen vinden, blijkt uit een rondgang van deze site. Het hoger onderwijs probeert ondertussen wanhopig om er regels doorheen te krijgen die de instroom van internationale studenten beperken.

55 reacties

 • Piet Heijn

  2 maanden geleden
  Wat is het toch een gigantische puinhoop geworden in dit land. De magische vrije markt lijkt helemaal geen oplossingen te beiden, enkel af te breken. Wanneer gaat het roer om? Bas de Bruijn
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Jan Willem Roos, er zijn ook partijen die ze niet willen binnen laten. Heb je ook geen problemen om ze uit te zetten. Partijen die dit willen zijn er echt wel maar er wordt te weinig op gestemd. Dus verdienen we dit.
 • arnold vermeer

  2 maanden geleden
  wij gaan met onze kinderen in het buitenland wonen alwaar ze gaan studeren.. de huisvesting problematiek is een grote bepalende factor bij deze keuze.. Zo staat Nederland ervoor dus. Als Autochtoon vind ik nederland niet meer gebalanceerd.
 • W Neervoort

  2 maanden geleden
  Met dank aan deze regering gaat alles naar de knoppen. Stem toch PVV of FVD die wel opkomt voor de eigen bevolking. De rest van de partijen laten u doodbloeden. Kijk eens om u heen en wordt wakker.
 • Jan Willem Roos

  2 maanden geleden
  Dit is niet het beleid waar het volk voor gekozen heeft, asielzoekers die hier niets te zoeken hebben, er uit en studenten er weer in.