Volledig scherm
PREMIUM
© PVpictures

Uren koekeloeren naar een herkauwend hert

Natuurfilmer Luc Enting heeft in zijn leven al heel wat gefilmd maar ziet 'Wild' als zijn meesterproef. Maar of iedereen beseft hoeveel moeite er in zo'n film over de Veluwe zit?

Volledig scherm
© PVpictures

In de frisse winterochtend van zaterdag 5 maart 2016 piept Lucs iPhone. Eindelijk. Een van de opzichters met de mededeling waar Luc al zo lang op wachtte. Het is gespot. Het edelhert dat op het punt staat zijn gewei te verliezen. In de buurt van het koepeltentje waar Luc vaker filmt. Het dier met bloed aan de kop is het ene deel van zijn gewei al kwijt, de stang, en de andere helft moet er binnen afzienbare tijd afvallen.

Met een beetje geluk moet het dit keer lukken. Dat ene shot dat Luc nog zo graag in Wild wil hebben: een hert dat 'live' zijn majestueuze kroon afwerpt. Een belangrijke gebeurtenis voor de roedel, dus een belangrijke gebeurtenis voor de film. Zonder gewei is een hert even niks meer, zo kwetsbaar als een kerel in zijn onderbroek. Pas als de stangen aangroeien, is de pikorde in de groep mannen weer hersteld.

 1. Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Het museum Auschwitz Memorial doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om per direct te stoppen met de verkoop van ‘hatelijke, gruwelijke en antisemitische boeken’. Omstreden boeken van auteurs zoals oorlogsmisdadigers Heinrich Himmler en Julius Streicher worden verkocht in de webshop van de bedrijven. Bol.com heeft begrip voor de oproep en begrijpt het sentiment, maar laat weten de boeken niet uit de verkoop te halen.
 2. Geen regels voor kindvloggers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’
  PREMIUM

  Geen regels voor kindvlog­gers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’

  Ze testen cosmeticaproducten, spelen met speelgoed of maken slijm. Hun video’s worden miljoenen keren bekeken en adverteerders betalen grof geld. Geen wonder dat het aantal kindvloggers met een eigen YouTube-kanaal is geëxplodeerd. Hoewel de regels voor kinderarbeid streng zijn, lijken kindvloggers vrij spel te hebben. En dat is een probleem, vinden experts. ,,Een kind is geen verdienmodel.”