Volledig scherm
PREMIUM
© PVpictures

Uren koekeloeren naar een herkauwend hert

Natuurfilmer Luc Enting heeft in zijn leven al heel wat gefilmd maar ziet 'Wild' als zijn meesterproef. Maar of iedereen beseft hoeveel moeite er in zo'n film over de Veluwe zit?

Volledig scherm
© PVpictures

In de frisse winterochtend van zaterdag 5 maart 2016 piept Lucs iPhone. Eindelijk. Een van de opzichters met de mededeling waar Luc al zo lang op wachtte. Het is gespot. Het edelhert dat op het punt staat zijn gewei te verliezen. In de buurt van het koepeltentje waar Luc vaker filmt. Het dier met bloed aan de kop is het ene deel van zijn gewei al kwijt, de stang, en de andere helft moet er binnen afzienbare tijd afvallen.

Met een beetje geluk moet het dit keer lukken. Dat ene shot dat Luc nog zo graag in Wild wil hebben: een hert dat 'live' zijn majestueuze kroon afwerpt. Een belangrijke gebeurtenis voor de roedel, dus een belangrijke gebeurtenis voor de film. Zonder gewei is een hert even niks meer, zo kwetsbaar als een kerel in zijn onderbroek. Pas als de stangen aangroeien, is de pikorde in de groep mannen weer hersteld.