Volledig scherm
© anp

Urenlange vertragingen door ongelukken in ochtendspits

Het was een drukke maandagochtendspits, met hier en daar urenlange vertragingen, en dat kwam vooral door ongelukken en buien.

Rijkswaterstaat Verkeersinformatie on Twitter

Autobrand op de #A12. Weg is dicht tussen Zoetermeer en Nootdorp. Verkeer richting Den Haag > volg Leiden (N11 en A4).

Rijkswaterstaat Verkeersinformatie on Twitter

Het regent ongelukken op deze vroege morgen 😥. Hier zie je de botsing op de #A9 bij Uitgeest. File vormt zich richting Amstelveen.

Rijkswaterstaat Verkeersinformatie on Twitter

⚡|De goden zijn de #A12 niet gunstig gezind deze morgen. Nu aan beide kanten raak bij het Gouwe-Aquaduct.

De ANWB telde om 08.00 uur 760 kilometer file. Wel staat het nog compleet vast rond Arnhem, door het weghalen van een kapotte vrachtwagen.

Zo was de vertraging op de A9 bij Uitgeest (vanuit Alkmaar) meer dan 3,5 uur, volgens de ANWB. volgens de ANWB. De file begon daar al bij Alkmaar.

Ook zijn er ongelukken gebeurd op de A2 bij Urmond, na een eerder ongeluk op die weg bij knooppunt Leenderheide. Ook lange wachttijden op de A6 bij Almere-Stad.

Bij Geldrop was de A67 vanuit Venlo helemaal dicht en op de A50 vanuit Zwolle, bij Apeldoorn-Noord, stond er veel file. 

Een gestrande vrachtwagen op de A12 bij Arnhem hield vanaf zeven uur het verkeer richting Ede en Utrecht, vanuit Zevenaar en de Achterhoek, een klein uur op, meldt Rijkswaterstaat.

Verder veel vertraging op de A28 (richting Amersfoort) bij Strand Nulde. Op de A7 richting Zaandam bij afrit Avenhoorn lag een kerstboom op de weg en dat zorgde voor files.

  1. Vakantieganger Ad (79) mag ‘coronahotel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    Vakantie­gan­ger Ad (79) mag ‘coronaho­tel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    De Nederlandse toeristen die in het hotel op Tenerife verblijven dat vanwege de uitbraak van het coronavirus in quarantaine is geplaatst, moeten daar verplicht tot 10 maart blijven. Dat laat een van hen, de 79-jarige Ad Elissen uit Breda, aan deze site weten. De 23 Nederlanders mogen na een medisch onderzoek wel hun kamer uit, maar mogen het terrein onder geen beding verlaten. ,,Het is gelukkig hier wel uit te houden, maar we waren natuurlijk liever al thuis geweest.”