Urker (35) aangehouden na aanrijden van verslaggever op grimmige zondag

VIDEOEen 35-jarige man uit Urk is gisteravond aangehouden naar aanleiding van het geweld tegen de pers eerder die dag. Hij wordt ervan verdacht een journalist bewust te hebben aangereden, zo meldt de politie vanochtend op Twitter. 

78 reacties

 • Hannah Pouw

  2 maanden geleden
  De grondwet gaat, ten alle tijden voor vrijheid van godsdienstuiting! Onbegrijpelijk dat mensen wel aangehouden kunnen worden bij teveel familiebezoek ed. Maar dat dat niet voor kerkgangers geldt.
 • Ad Smout

  2 maanden geleden
  Een ongelooflijke actie, een vader die zijn kind naast hem heeft zitten, wat een voorbeeld! "Kijk eens hoe pappa deze man dood gaat rijden"? Deze man gaat naar de kerk of er niets aan de hand is? De kerk, als kind ging ik drie keer op een zondag naar de kerk, samen met mijn broertjes, dus ik schop niet tegen welk geloof dan ook! Maar samen er zijn in deze tijd kan ook even zonder de kerk binnen te stappen.Voel je betrokken bij zovelen die ziek zijn, dat zou GOD willen! http://vr.gr Marlies v. Venrooij
 • mieke nink

  2 maanden geleden
  Heb je naasten lief staat er in de bijbel denk en zorg voor elkaar Wat hier is gebeurd heeft niets met liefhebben en voor elkaar te zorgen te maken .Geloven doe je in je hart in deze tijd horen we voor elkaar te zorgen maw geen grote groepen mondkapjes dragen en afstand houden.
 • Spinnewijn

  2 maanden geleden
  dat met die auto is poging tot doodslag dus zwaar bestraffen. vanaf nu alle godsdiensten moeten zich aan passen aan de corona niet meer dan 30man. Ook deze gelovigen zijn tegen vaccineren dat is ook tegen de wil van god. niet vaccineren is de corona toe laten dus wordt het probleem niet opgelost.
 • Bakker

  2 maanden geleden
  Uiteraard moeten kerken en kerkbezoekers zich houden aan de cotonaregels. Beter nog: laat kerken en kerkgangers een lichtend en inspirerend voorbeeld zijn voor ALLE Nederlanders, door zich zeer terughoudend op te stellen om een kerkdienst te bezoeken. Bovendien bestaat er anno 2021 de zegen rijke mogelijkheid om elke kerkdienst op elk gewenst moment digitaal te kunnen volgen. Doen dus! P. Bakker, 's-Gravenzande
 1. Omstreden Mieraskerk zet deuren weer wagenwijd open voor alle leden (en er kunnen 1350 mensen in)

  Omstreden Mieraskerk zet deuren weer wagenwijd open voor alle leden (en er kunnen 1350 mensen in)

  De veelbesproken Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel zet, net als de Sionkerk in Urk, komende zondag de deuren weer open voor alle gelovigen. De Oud Gereformeerde Gemeente slaat daarmee opnieuw het advies van de Rijksoverheid in de wind. Op de site van de kerk staat een oproep om de erediensten bij te wonen. ‘Liefde, geduld, verdraagzaamheid en zelfverloochening is wat Christus van ons vraagt.’ In de kerk is plek voor 1350 mensen. De lokale politiek reageert gepikeerd.
 2. Kerkgangers op Urk en in Krimpen vallen verslaggevers aan
  Play

  Kerkgan­gers op Urk en in Krimpen vallen verslagge­vers aan

  Zowel op Urk als in Krimpen aan den IJssel is vanochtend een verslaggever aangevallen. Een verslaggever van Powned werd aangereden, toen hij verslag deed van de veelbesproken kerkgang op Urk. Hij belandde op de motorkap van de auto en gaat aangifte doen, zo laat hij weten. Ook bij de Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel ging het mis. Een verslaggever van RTV Rijnmond kreeg daar een trap en een klap van een kerkganger. De politie heeft een 43-jarige man aangehouden.
 1. Wereldwijd duizenden mensen bij pro-Palestina-demonstraties
  Play

  Wereldwijd duizenden mensen bij pro-Palestina-demonstra­ties

 2. Corona sloopt ook Indiase platteland: lijken drijven voorbij in Ganges
  Play

  Corona sloopt ook Indiase platteland: lijken drijven voorbij in Ganges