De 80-jarige joodse Lous Steenhuis-Hoepelman overleefde twee concentratiekampen en is zaterdag in gesprek gegaan met de jongeren uit Urk die verkleed als nazi's de straat op gingen.
Volledig scherm
PREMIUM
De 80-jarige joodse Lous Steenhuis-Hoepelman overleefde twee concentratiekampen en is zaterdag in gesprek gegaan met de jongeren uit Urk die verkleed als nazi's de straat op gingen. © NPO/Eigen foto.

Urker jongeren bieden excuses aan voor nazi-verkleedpartij na gesprek met Holocaust-overlevende

De jongeren die door Urk marcheerden in ‘nazi-kledij’ hebben na een gesprek met een Holocaust-overlevende hun excuses aangeboden voor hun actie. Over een aantal maanden brengt de groep jongemannen nog een bezoek aan Kamp Westerbork.

27 reacties

 • Roelof Elzinga

  1 maand geleden
  Deze jongens uit Urk moeten maar eens een bezoek brengen aan het Namen monument in Amsterdam en dan voor 50 euro een steen ter adoptie nemen in plaats een Nazi uniform aan te schaffen.
 • bjorn Roos

  1 maand geleden
  Urk.. no offence, maar wonen daar alleen maar oellewappers?
 • Leo Haas

  1 maand geleden
  Hebben ze ook de kledij verbrand?
 • J. Breuer

  1 maand geleden
  Gewoon een bende rotzooi zoekers. Wat een krapuul.
 • Gelens

  1 maand geleden
  De jongeren in URK zijn gewoon een stelletje nazi's. Ze denken dat ze alles zijn maar eigenlijk zijn het gewoon een stelletje gereformeerde en gelovige sukkels. Ze weten niet wat ze doen en hun ouders zijn het zelfde. Die lagen er om. Uit huis plaatsen en in de bak gooien. God stelt eigenlijk helemaal niets voor, anders was dit niet gebeurt. Ouders jullie moeten zich schamen voor dit ongelovige kut tuig. Groetjes Marco
 1. ANVR: Reizen van en naar oranje gebied? Dat kan nog steeds veilig en verantwoord

  ANVR: Reizen van en naar oranje gebied? Dat kan nog steeds veilig en verant­woord

  Nederlandse reisorganisaties kunnen volgens brancheorganisatie ANVR nog steeds op een verantwoorde manier pakketreizen aanbieden naar landen met kleurcode oranje. Ook het feit dat in Nederland zelf het aantal coronabesmettingen snel oploopt en we om die reden niet meer welkom zijn in Marokko, is volgens de reiskoepel geen reden toeristische vluchten te schrappen. ,,85 procent van de Nederlanders is gevaccineerd.’’