Burgemeester Aleid Wolfsen tijdens een lunch in september 2010 met het homostel Hans van Gemmert (links) en Ton Daalhuizen (tweede links) in het Waterwinpark in Utrecht. Buurtbewoners organiseerden een protestpicknick tegen het wegpesten van het homostel uit de wijk Leidsche Rijn door jongens uit de buurt.
Volledig scherm
Burgemeester Aleid Wolfsen tijdens een lunch in september 2010 met het homostel Hans van Gemmert (links) en Ton Daalhuizen (tweede links) in het Waterwinpark in Utrecht. Buurtbewoners organiseerden een protestpicknick tegen het wegpesten van het homostel uit de wijk Leidsche Rijn door jongens uit de buurt. © ANP

Utrecht treft regeling met weggepest homostel

UpdateDe gemeente Utrecht, het Openbaar Ministerie en de politie hebben samen een financiële regeling getroffen met het homopaar dat in 2010 door jongeren werd weggepest uit de Utrechtse nieuwbouwwijk Leidsche Rijn. Dat hebben de partijen donderdagmorgen gemeld.

Vorig jaar november wees het stel een aanbod van 35.000 euro als schadevergoeding van de gemeente af. Hans van Gemmert en Ton Daalhuizen dienden toen een claim van 60.000 euro in. Volgens een gemeentewoordvoerder is gezien de vele juridische processen in deze zaak besloten om het stel tegemoet te komen. Hoeveel er precies wordt betaald, wordt niet bekendgemaakt.

Gemeente en politie gingen eerder publiekelijk diep door het stof, nadat was gebleken dat de mannen vele malen tevergeefs aan de bel hadden getrokken over aanhoudende pesterijen van jongeren uit de buurt. Alle partijen zeggen blij te zijn dat ze tot elkaar zijn gekomen en de kwestie hebben kunnen afronden.

  1. Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstraties in Berlijn, London en Amsterdam

    Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstra­ties in Berlijn, London en Amsterdam

    Diverse antiracisme-organisaties houden morgen op de Dam in Amsterdam een manifestatie uit protest tegen wat zij politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU noemen. Aanleiding tot het protest is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Dat leidde tot een golf van onrust in Amerikaanse steden. Maar ook in Duitsland en Engeland zijn mensen de straat op gegaan om te demonstreren.
  2. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”