Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Uur lang geen treinen in groot deel Limburg door storing

UPDATEDe grote storing in het verkeersleidingssysteem op de verkeersleidingspost in Maastricht is al verholpen. Volgens ProRail kan hierdoor het treinverkeer weer worden opgestart. 

Wel gaat het nog even duren voordat alles normaal rijdt. Reden voor de spoorbeheerder om reizigers op te roepen de reisplanner van de vervoerder goed in de gaten te houden voordat ze naar het station gaan.

Volgens een woordvoerder van ProRail zijn de problemen in de nacht van maandag op dinsdag ontstaan tijdens werkzaamheden aan het ICT-systeem. Hierdoor was er dinsdagochtend vroeg korte tijd geen treinverkeer mogelijk.

  1. Oud-eigenaar S.E. Fireworks is gebroken man: ‘Wanneer houdt dit op?’
    PREMIUM
    vuurwerkramp enschede

    Oud-eigenaar S.E. Fireworks is gebroken man: ‘Wanneer houdt dit op?’

    Bijna twintig jaar na de vuurwerkramp in Enschede wordt voormalig fabriekseigenaar Harm Smallenbroek aangewezen als mogelijke saboteur door ex-klokkenluider Paul van Buitenen. Daarmee zou hij verantwoordelijk zijn voor 23 doden. Smallenbroek is een gebroken man. Sinds 2001 heeft hij geen interview meer gegeven, tot vandaag. ,,Je wilt wel, maar je komt er nooit meer van los. We zijn die dag, net als velen, alles kwijtgeraakt.