Vaccinatie Biblebelt en grote steden blijft achter: soms haalt maar 35 procent ouderen prik

VideoDe vaccinatiegraad in de Biblebelt en achterstandswijken van grote steden blijft duidelijk achter bij de rest van Nederland. In één streng christelijke gemeente is maar 35 procent van de thuiswonende 65-plussers een prik gaan halen bij de GGD. Dat blijkt uit het meest recente OMT-advies.

52 reacties

 • Leonard George

  2 maanden geleden
  Een ieder die zijn zorgpremie betaald heeft recht op medische zorg dus dat geldt ook voor personen die zich niet willen laten vaccineren. De personen die dat willen verbieden laten merken dat zij trekjes hebben van een dictator. Gelukkig hebben jullie er niets over te zeggen.
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Ik lees net dat gomners ook graag een ander vaccin wil voor vrouwen van 60 tot 65 omdat dan de vaccinatie graad omhoog gaat en 2 huisartsen die een petitie starten he he nu hugo nog overtuigen maar zodra ik pfeuzer mag dan sta ik vooraan inde rij ik hoop dat gommers en die 2 huisartsen het voor elkaar krijgen dank je wel voor jullue inzet je mag mij op de lijst zetten als fit gaat lukken nel kalkman
 • R. Vlak

  2 maanden geleden
  Mensen die op basis van geloofsovertuiging zich niet willen laten vaccineren wwillen geen preventie om dat god dat niet zou willen. Dan denk ik dat god ook niet zou willen dat zij hulp van elders (medische zorg) krijgen/accepteren immers god zorgt goed voor zijn volgelingen dus komt er geen druk uit die hoek op de zorg toch? Wel jammer dat deze "gelovigen" ook beslissen voor hun minderjarige kinderen al dan niet te vaccineren.
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  O ja en weet je waar ik bang voor ben als de.jonge overstag gaat (ik hoop het ) dan krijgen wij jansen mag toch hopen dat hij nog enig gevoel in zijn donder heb dat hij ons niet daar weer mee opzadelen geef ons ook pfeizer aub nel kalkman
 • Mary van Kleef

  2 maanden geleden
  Smits, vrijheid blijheid zou ik zeggen, maar geen andere mensen in gevaar brengen.
 1. Pakket met injectienaald bij Tweede Kamer bezorgd, Wilders doet aangifte

  Pakket met injectie­naald bij Tweede Kamer bezorgd, Wilders doet aangifte

  Bij de Tweede Kamer is deze week een pakketje bezorgd met daarin een injectienaald en een oproep om geld te betalen. PVV-leider Geert Wilders gaat bij de politie aangifte doen van poging tot afpersing, omdat het pakket aan hem zou zijn gericht. Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt dat. ,,Het OM ziet dit als een bedreiging met zware mishandeling en een poging tot afpersing en pakt het op”, laat een woordvoerder aan deze site weten.