Vaccinatiegraad onder niet-westerse migranten laag: ‘Gebruik sleutelfiguren in gemeenschap’

Enquête longartsenOngeveer de helft van de ongevaccineerde patiënten die in ziekenhuizen worden opgenomen, heeft een niet-westerse migratieachtergrond. Dat blijkt uit een inventarisatie van Nederlandse longartsen. ,,Zonder met een beschuldigende vinger te wijzen: hier valt winst te behalen.’’

24 reacties

 • R Nobel

  1 jaar geleden
  Helaas gaan er allerlei sprookjes rond over de vaccins. Eén daarvan is dat er varken in zou zitten
 • H.P. Lit

  1 jaar geleden
  Ons gezondheidssysteem is gebaseerd op solidariteit, maar er schijnen mensen te zijn die er genoegen in scheppen om dit systeem te ondermijnen. Wellicht is het moment gekomen om óf het systeem om zeep te helpen, óf om de ondermijners op te laten draaien voor de door hen gemaakte kosten.
 • Robbert Scholten

  1 jaar geleden
  Natuurlijk,het wordt nooit echt wat met niet westerse mensen hier en dat zal nog generaties duren,het is rot maar ik denk dat ik in India ook verschrikkelijk veel zou moeten leren
 • Teun Bruna

  1 jaar geleden
  Als je voordurend bepaalde groepen pampert, dan discrimineer je. Je zegt dan dat ze te dom zijn om de uitgebreide voorlichting te begrijpen, Dus moeten er sleutelfiguren worden ingeschakeld, rijden er prikbussen rond en gaan ze op de markt staan. O ja, en ze kunnen een buskaartjes niet betalen. (Die paar euro?) Misschien is het wel een bewuste keuze, of onachtzaamheid (na mij de zondvloed houding). Kortom geef gelegenheid tot vaccineren en laat het daarbij, soms moeten mensen het zelf weten.
 • J.N.A. Janssen

  1 jaar geleden
  Mijn vrouw en ik hebben samen 80jaar solidariteits premie betaald aan het ziekenfonds/zorgverzekering en nu zouden wij volgens diverse reageerders geen aanspraak op zorg mogen krijgen.