Een bewoner uit een Haagse wijk laat zich vaccineren in een gezondheidscentrum.
Volledig scherm
Een bewoner uit een Haagse wijk laat zich vaccineren in een gezondheidscentrum. © ANP

Vaccinatielijn overbelast: veel mensen willen tweede prikafspraak vervroegen

De vaccinatielijn, het telefoonnummer waar mensen naartoe kunnen bellen voor het maken of verzetten van een prikafspraak, is dinsdagochtend overbelast. Wanneer mensen het landelijke afspraaknummer 0800-7070 bellen, krijgt een deel te horen dat er op dit moment te veel mensen bellen en er geen lijnen beschikbaar zijn.

16 reacties

 • J.TH.A. Nikkels

  1 jaar geleden
  Hoe kan ik mijn tweede vaccin versneld toegediend krijgen
 • Ninette Van der zwan

  1 jaar geleden
  Nou wat ik gek vind heb corona gehad,ook 1 prik gehad,want hoef er maar 1...de app er opgezet.... Vam Nederland pak ie niet...maar ik kan wel na het buiteland vliegen enz....niet in Nederland na de kroeg...maar rest wel.....blijf apart.
 • Wilma Lutz

  1 jaar geleden
  Ik heb het boek de lockdown van Peter May gelezen, gaat over een pandemie van een gemuteerde vogelgriep virus,en ik krijg steeds meer nare gedachten en gevoelens, bij de snel stijgende besmettingen. Er hoeft maar een gemuteerde varinant te komen,die resistent is tegen de vaccins, dan breekt de hel los. Dan blijven er nog maar weinig Nederlandse mensen over. Geen vakantie maar lockdown in de bouwvak,en dan zo.n slechte minster van volksgezondheid. W.lutz landgraaf
 • L de Vries

  1 jaar geleden
  Hapsnapbeleid. Anders kan ik het niet betitelen. Voor de zorgverleners/GGD om gek van te worden. En nergens zie ik dat het is ingegeven door specifieke adviezen vd WHO of de Gezondheidsraad. “Wel Astra/geen Astra/toch Astra. Min 6-12 weken er tussen/doe maar flexibel. Dansen met Janssen/hoe kun je als puber zo dom zijn.” Wanneer zijn we af van deze zwabberminister? Serieus, zijn acties leveren meer problemen op dan oplossingen.
 • M Waarhold

  1 jaar geleden
  Ik vraag me af hoeveel prikken moet hebben om "beschermd" te zijn. Pfizer heeft een 3e vaccin voor goedkeur aangevraagd welke medio September op de markt komt. Wekt dat geen vragen op? Sorry hoor maar het begint een beetje op propaganda te lijken.