De woning aan de Morel in Wageningen waar woensdagavond een dodelijke steekpartij heeft plaatsgevonden is afgezet. De politie doet onderzoek.
Volledig scherm
PREMIUM
De woning aan de Morel in Wageningen waar woensdagavond een dodelijke steekpartij heeft plaatsgevonden is afgezet. De politie doet onderzoek. © Videostill DG

Vader na drama in instelling: ‘Er is extreem geweld gepleegd tegen mijn zoon Robert’

De ouders van het slachtoffer van het incident in de Wageningse RIBW-instelling wilden al langere tijd 27-jarige zoon overplaatsen: ,,Nu is het te laat. We krijgen Robert niet meer terug.”  

,,Er is extreem geweld gebruikt tegen mijn zoon”, zegt vader Richard. ,,Na wat er woensdagavond was gebeurd hebben we hem vanmiddag (vrijdag, red.) voor het eerst gezien. Hij zag er verschrikkelijk uit. Zijn hals is dichtgeknepen en ik zag verwondingen over zijn hele lichaam. Ik rust niet voor ik weet wat er met hem is gebeurd. Hier moet iemand voor worden gestraft.” 

Woensdagavond werd vader Richard, die woont in Arnhem, gebeld door zijn zus. Ze had de Facebookpagina gezien van Robert, de zoon van haar broer, die in Wageningen in een RIBW-instelling zit voor mensen met psychische problemen. ‘Bel 112’ en ‘Bel de politie’ had Robert gepost.

Quote

Ik rust niet voor ik weet wat er met hem is gebeurd. Hier moet iemand voor worden gestraft

Richard,, vader van slachtoffer