Volledig scherm
© ANP

Vader schoot gezin dood bij familiedrama in Etten-leur

Een 41-jarige vader schoot vorige week in het Brabantse Etten-Leur zijn 20-jarige stiefzoon en 9-jarige dochter dood en pleegde daarna zelfmoord. Dat blijkt uit onderzoek van de politie naar de toedracht van het gezinsdrama dat zich afgelopen zaterdag voltrok.

De politie maakt verder bekend dat de dader rond 05.15 uur nog een sms'je heeft gestuurd aan een bekende waarin hij dreigde zelfmoord te plegen. De ontvanger heeft het bericht pas later gelezen en is naar het huis gegaan. Toen er niemand open deed en ook niet op telefoontjes werd gereageerd, alarmeerde hij de politie.

Agenten vonden de drie doden zaterdagmiddag in het huis aan de Landmanweg in Etten-Leur. De moeder van de twee kinderen geen enkele rol heeft gehad, benadrukt de politie. Zij was niet in het huis aanwezig. 

Thuis
Nesrin (41), de moeder van het gezin van Turkse komaf, bleek niet thuis te zijn. Buurtbewoners fluisterden al dat het wel moest gaan om de 20-jarige zoon van het gezin.

De politie wist al langer dat er problemen waren in het gezin, maar gaat niet in op vragen over de mogelijke aanleiding voor het drama. Het gezin was bekend bij hulpinstanties vanwege een melding over huiselijk geweld. Die werd gedaan in augustus 2013 bij het Veiligheidshuis in Bergen op Zoom.

Tussen vader Necati en moeder Nesrin ging het niet goed. Zij had psychische problemen, was manisch-depressief en was zelfs een tijdje opgenomen. Na de zomervakantie wilden ze het toch nog proberen, tevergeefs. ,,Ze lagen in een vechtscheiding'', omschreef de beste vriendin van moeder Nesrin eerder. ,,De politie wist van de problemen. De wijkagent kwam er regelmatig over de vloer.''