Volledig scherm
PREMIUM
Chris van Driel op de plek waar zijn zoon dood werd gereden, in Leerdam. Hier deed hij zelf buurtonderzoek om te achterhalen wat er is gebeurd. © arie kievit

Vader wil gerechtigheid voor doodgereden Jeffrey

De zoon van Chris van Driel stierf nadat een Audi hem schepte. Sindsdien vecht de vader tegen het gevoel van onrechtvaardigheid.

Als Jeffrey van Driel bloedend op het asfalt ligt, voor de bumper van een Audi, knielt een voorbijgangster naast hem neer. Zij pakt de hand van de blonde jonge leraar die van zijn fiets is gereden en spreekt hem toe, terwijl anderen proberen het zo zwaar gehavende lichaam nieuw leven in te blazen, zonder te weten dat het al verloren is.

  1. Anorexiapatiënte (19) ligt al anderhalf jaar vastgebonden in bed in kliniek

    Anorexiapa­tiën­te (19) ligt al anderhalf jaar vastgebon­den in bed in kliniek

    Een 19-jarige anorexiapatiënte ligt al anderhalf jaar 24 uur per dag vastgebonden in een bed in een Nederlandse ggz-instelling. In een door haar gemaakt filmpje dat het tv-programma Zembla in bezit heeft, laat ze zien hoe ze met een ‘Zweedse band’ rondom haar middel, haar schouders, polsen en voeten gefixeerd ligt. De jonge vrouw, die met sondevoeding in leven wordt gehouden, ligt vast omdat ze een gevaar voor zichzelf vormt.
  2. Al 100 kilometer file door boerenprotest, politie stopt in Den Haag vijftien boeren op weg naar het Binnenhof

    Al 100 kilometer file door boerenpro­test, politie stopt in Den Haag vijftien boeren op weg naar het Binnenhof

    Massa’s boeren stappen vandaag opnieuw op de trekker om te protesteren uit onvrede over stikstofmaatregelen. Er wordt gewaarschuwd voor verkeerschaos in het hele land. ,,Dat het weer een dikke chaos wordt, staat vast.’’ Door de protesterende boeren stond er vanochtend iets voor 06.00 uur al ruim 100 kilometer file. Vooral op de A1, A2, A6 en A28 is het druk. Daar rijden veel trekkers die onderweg zijn naar Bilthoven om actie te voeren bij het RIVM. De boeren gaan later op de dag ook in Den Haag nog demonstreren.