Amerikanen kunnen in Florida een inenting halen bij een pop-up vaccinatiecentrum op het strand. Maar dat geldt niet voor Nederlanders die komende zomer vakantie vieren aan de Costa Brava.
Volledig scherm
PREMIUM
Amerikanen kunnen in Florida een inenting halen bij een pop-up vaccinatiecentrum op het strand. Maar dat geldt niet voor Nederlanders die komende zomer vakantie vieren aan de Costa Brava. © AFP

Vakantie zet druk op prikbeleid: ‘Dom om daar geen rekening mee te houden’

Voor miljoenen mensen die nog gevaccineerd moeten worden, valt de noodzakelijke tweede prik middenin de zomervakantie. Experts pleiten ervoor om de tweede prik flexibeler in te plannen. ,,Het ergste is als mensen hun eerste prik uitstellen tot na hun vakantie omdat de tweede datum niet uitkomt.’’

20 reacties

 • C Schenk

  1 maand geleden
  Of je gaat gewoon in NL op vakantie, dan kun je waarvandaan dan ook die tweede prik halen of in de buurt van je vakantie-adres!
 • F.A Nijssen

  1 maand geleden
  Ik heb de 2e Astra zenica prik al gehad. Al na 4 weken. Blijkbaar waren ze over van de 1e ronde.
 • JeanPaul Dijk

  1 maand geleden
  M. Broek, en U wil zeggen dat het goed gaat? Gebrek aan organisatie, gebrekkige registartie, om de 2 weken een computerstoring. Geen flexibiliteit. Complete bangmakerij over dat Astra vaccin, met een kans op problemen van minder 1 op 10.000. (lees een bijsluiters van een gemiddeld geneesmiddel en zie daar de risico's). prikken die blijven liggen terwijl massa's mensen dolgraag ene prik zouden krijgen ...
 • Cornelis van den Blink

  1 maand geleden
  Bij ons in de regio 2 prik locaties ingericht waar nog geen prik is gezet en ook geen prik zal worden gezet vanwege het tekort aan prikkers. In plaats van 500 m lopen mag ik nu 20 km verderop een prik halen, hoezo weinig verplaatsingen ?
 • M Waarhold

  1 maand geleden
  Mensen moeten en zullen op vakantie gaan. Daar er in NL her en der proeven (?) gedaan worden. Terrassen met alle haken en ogen open gaan, massa's mensen gemeden worden maar men moet en zal op vakantie gaan en let op, met alle gevolgen van dien. En, even terzijde, het Songfestival liet ons dus ook zien dat het door MOEST gaan met op elkaar gepakte mensen, test of niet maar dit moest doorgaan. Weer een feitje dat alles opgeblazen wordt en we te maken hebben met uitzonderingen en...geld..
 1. Nederlander (18) dood gevonden in België, kwam eerder in opspraak door berucht Snapchatfilmpje
  mogelijke afrekening

  Nederlan­der (18) dood gevonden in België, kwam eerder in opspraak door berucht Snapchat­film­pje

  Op een oever van de Schelde in België is zaterdag het lichaam van een Nederlander gevonden. Het gaat om de 18-jarige Rodinho Breinburg uit Amsterdam. Hij is mogelijk slachtoffer van een afrekening in het criminele milieu, bevestigen bronnen. Breinburg kwam eerder landelijk in opspraak toen hij een filmpje op Snapchat plaatste waarop hij lachend een oudere man vanaf een scooter van zijn fiets trapt.
 2. Onderzoek naar nut tweede prik na eerste Janssen-vaccin
  5

  Onderzoek naar nut tweede prik na eerste Jans­sen-vac­cin

  Vier academische ziekenhuizen gaan onderzoeken of het nuttig is om mensen die zijn gevaccineerd met het coronavaccin van Janssen toch een tweede prik te geven. In principe volstaat bij dit vaccin één prik, zeker om ernstige ziekte door het virus te voorkomen. ,,Door de toenemende circulatie van bepaalde varianten van het coronavirus is het mogelijk dat een aanvullende vaccinatie na één shot Janssen noodzakelijk is”, meldt het Erasmus MC.