Volledig scherm
Foto ter illustratie. © EPA

Vakantiedrukte op wegen valt mee

Een lichte meevaller voor vakantiegangers die vandaag vertrokken zijn naar hun vakantiebestemming: het valt mee met de drukte op de Europese wegen. 

Hoewel 3 en 10 augustus te boek staan als dé Zwarte Zaterdagen van dit jaar, beloofde het ook vandaag bijzonder druk te worden op veel Europese wegen. ,,Het is zeker druk, maar zo druk als het gisteren was op de Europese wegen, is het vandaag niet”, meldt de ANWB. 

De files die er momenteel staan, zijn volgens de verkeersdienst vooral te vinden in Duitsland. Daar hebben inwoners van de zuidelijke deelstaten Beieren en Baden-Württemberg vakantie gekregen en zijn tegelijkertijd miljoenen Duitsers bezig aan hun terugreis. Dat zorgt voor files richting het zuiden of juist naar Scandinavië. 

In Oostenrijk is met name druk tussen Salzburg en Villach en voor de Karawankentunnel naar Slovenië. In Zwitserland moeten automobilisten anderhalf uur wachten voor de Gotthardtunnel richting het zuiden. Op de Franse wegen staan vooral files naar het zuiden, zoals op de Route du Soleil tussen Lyon en Valence en op de wegen via Bordeaux en Toulouse naar de Spaanse grens.