Archiefbeeld van een actiebijeenkomst van vakbond CNV Vakmensen.
Volledig scherm
Archiefbeeld van een actiebijeenkomst van vakbond CNV Vakmensen. © ANP

Vakbond CNV wil zo snel mogelijk 30-urige werkweek

Vakbond CNV wil dat Nederlandse bedrijven zo snel mogelijk een 30-urige werkweek invoeren. Dat moet onder meer psychische problemen zoals burn-outs voorkomen. De bond gaat de komende tijd bij cao-onderhandelingen inzetten op de kortere werkweek.

51 reacties

 • jan snippenberg

  5 maanden geleden
  Deze man is onbekwaam als vakbondsvoorzitter zolang als hij daar zit hoor je niks anders dan burn-out zus en burn-out zo. Sinds zijn beleid staat het CNV heel ver van de leden af op de werkvloer zie je hem nooit alleen loze kreten roepen in de krant en op TV daar is hij goed in. Maar ja de bonden zijn een zinkend schip en je moet wat roepen om straks een mooi baantje in den Haag te krijgen is trouwens een gegeven bij kopstukken van de vakbonden die hebben hun bedje gespreid
 • christien Thomas

  5 maanden geleden
  Als discussie punt vind ik het een stelling. Als je net 2 werkt dan werk je samen 60 uur. Dan kan je nog heel wat financieel en elk een dag de kids. Voor degenen zonder vaste partner zal t wel moeilijk worden. Maar als 60 plussers tot ruim 67 is bv wel zwaar in beroepen waarbij je veel beweegt. Dus het hangt van allerlei factoren af of t kan. Het feit om t aan de orde te stellen etc lijkt me prima.
 • Paul van Dijk

  5 maanden geleden
  Wat een kolder. Burn out is een welvaartsziekte. We hebben het gewoon te goed.
 • Leeuw

  5 maanden geleden
  Een mooi huis, een mooie auto, op vakantie, terrasjes pakken, uit eten, mooie kleren. Wat een luxe vergeleken met heel veel andere mensen op deze wereld. CNV !! Schaam je om mensen voor te houden dat dit zonder te werken kan. Of is het om zo nieuwe leden aan te trekken. In jullie bijbel staat: Ga tot de mieren, gij luiaards.
 • Joost Van Beekum

  5 maanden geleden
  CNV, alsjeblieft, consulteer eerst Burn-out deskundigen voor je een dergelijke oproep en medische claim doet. BvMichael Porzki. Klaarblijkelijk is er in jullie organisatie geen basale kennis over het ontstaan van een burn-out. In mijn werk (Arbo) kom ik veel van dit soort klachten tegen. Het gaat niet om de uren, maar om de invulling, randvoorwaarden en omstandigheden, incl diverse (privé)keuzes. Onder de verkeerde omstandigheden kun je iemand al met een werkweek van 8 uur burn-out krijgen.