Perfecte rode rozen, geen bruin blaadje te bekennen. Volgens Pesticide Action Network zitten bijna alle bloemen onder de bestrijdingsmiddelen, ook stoffen die in de EU zijn verboden.
Volledig scherm
Perfecte rode rozen, geen bruin blaadje te bekennen. Volgens Pesticide Action Network zitten bijna alle bloemen onder de bestrijdingsmiddelen, ook stoffen die in de EU zijn verboden. © Dreamstime

‘Valentijnsboeket is een bosje gif’

De kans is groot dat het romantische bloemetje op Valentijnsdag een boeketje gif is. Snijbloemen zitten vol met bestrijdingsmiddelen die in de EU verboden zijn, maar door kwekers in Afrika wel worden gebruikt.

  1. Pesticiden bevinden zich overal, Drentse burgers willen onderzoek

    Pesticiden bevinden zich overal, Drentse burgers willen onderzoek

    Pesticiden zijn op de meest uiteenlopende plaatsen te vinden, waarschuwt een groep Drentse burgers die daar eigen onderzoek naar heeft gedaan. Dit kan volgens de groep problemen opleveren voor natuur en volksgezondheid. De groep roept de overheid op hier onderzoek naar te doen. Ze kwamen in eigen onderzoek de bestrijdingsmiddelen niet alleen tegen in de buurt van akkers, maar ook in tuinen, natuurgebieden en hoofdharen van inwoners.