Volledig scherm
PREMIUM
AD columist Nynke de Jong. Foto Joost Hoving online liggend formaat © Joost Hoving

Valentijnsdag is niet meer de dag van de liefde, maar van de zelfliefde

columnNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

Morgen is het Valentijnsdag. Mocht u een partner hebben die veel waarde hecht aan die feestdag, dan heb ik u bij dezen op tijd gewaarschuwd. Kunt u vanmiddag nog mooi even langs de bloemist racen.

Ach ja, Valentijnsdag. Als tiener had die dag voor mij nog enig gewicht. De leden van de schoolkrantredactie hielden elk jaar een rozenactie, en het was altijd spannend of iemand er eentje voor jou had gekocht, die je vervolgens ter overstaande van al je klasgenoten overhandigd werd. Sowieso was het een dag waarop ik, met een hart dat vol verwachting klopte, bij de brievenbus lag te wachten. Klaar voor de liefde die me op die dag aan mij zou openbaren.

  1. Droomvakantie met vriendje eindigt in nachtmerrie: Nederlandse (24) ontsnapt aan dood bij overval
    PREMIUM

    Droomvakan­tie met vriendje eindigt in nachtmer­rie: Nederland­se (24) ontsnapt aan dood bij overval

    De Antwerpse kleermaker Tommaso Bordoni (29) en zijn Nederlandse vriendin Linsey de Waele (25) zijn aan de dood ontsnapt bij een overval in Zuid-Afrika. Het koppel was met vakantie in het land, toen Tommaso op de avond van Valentijn plots oog in oog stond met twee gewapende kerels in de slaapkamer van hun verblijf. ,,Ik was zeker dat ze me zouden vermoorden”, vertelt de Belg - die sindsdien gekweld wordt door paniekaanvallen - tegen deze nieuwssite.