Volledig scherm
Tak door voorruit in Oosterhout. © Tom van der Put/MaricMedia

Vallende tak doorboort voorruit auto, bestuurder met spoed naar het ziekenhuis

updateEen van een boom vallende tak is zaterdagavond recht op de voorruit terecht gekomen van een auto die op de Bredaseweg in Oosterhout reed. De bestuurder is ernstig gewond geraakt bij het ongeval en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. 

De weg is tot zondagmiddag afgesloten, meldt de gemeente, vanwege gevaarlijke 'vallende takken'. 

Volledig scherm
Tak doorboort voorruit auto in Oosterhout. © Tom van der Put

De tak, vermoedelijk een rottende tak die al loshing aan de boom, heeft de voorruit meer dan een meter doorboort. ,,De tak komt tot achter de bestuurdersstoel", meldt een omstander die in de auto keek. Het is nog niet duidelijk of de bestuurder door de tak zelf is geraakt of dat hij door het ongeluk dat erop volgde ernstig verwond raakte. 

Een ambulance brengt hem met spoed naar het ziekenhuis. 

Brandweer verwijdert takken

De brandweer is op dit moment bezig met het verwijderen van meer loshangende rotte takken in Oosterhout. De Bredaseweg is afgesloten voor het verkeer.

  1. Zo bouwde Gerrit-Jan negen jaar lang aan zijn Utopia: een bijzonder inkijkje
    PREMIUM
    Dagboek

    Zo bouwde Ger­rit-Jan negen jaar lang aan zijn Utopia: een bijzonder inkijkje

    Niemand in Drenthe wist wat Gerrit-Jan van D. (67) negen jaar lang uitspookte op zijn boerderij in Ruinerwold. Maar voor zijn online vrienden bracht hij bijna dagelijks verslag uit. Met liefst 1600 foto’s en 80 filmpjes gaf hij hen een bijzonder inkijkje in het uitzonderlijke leven op de hoeve. Daaruit blijkt voor het eerst dat hij in het diepste geheim bouwde aan zijn eigen spirituele centrum. ,,Als het allemaal is geregeld, zal ik vrienden uitnodigen.’’ Dat er ook nog zes kinderen woonden, kreeg al die jaren niemand te horen.