Volledig scherm
Reizigers moesten verder reizen per bus. © Steven van Beek

Valse bommelding station Breda gaat dader flink geld kosten

NS heeft tienduizenden euro's schade geleden door de valse bommelding gisteravond en doet daarom aangifte tegen de dader. De bommelder moet straks voor de kosten gaan opdraaien. 

Dat laat een woordvoerder van NS weten. Hoe groot de schade precies is, is nog niet bekend. Dat wordt op dit moment geïnventariseerd. Ook is nog niet bekend wie er achter de valse melding zat.

Vanwege de bommelding werd het station iets voor zevenen ontruimd, iets na negen uur werd het station weer vrijgegeven. Daarna duurde het nog zo'n twee uur voor het treinvervoer weer op gang kwam. 

Overlast

,,Zo'n achtduizend reizigers hebben hier overlast van gehad", laat een woordvoerder weten. De tienduizenden euro's schade zitten hem vooral in het vervangend busvervoer en de inzet van extra personeel. Daarnaast kunnen reizigers bij vertraging van meer dan een half uur een deel van de betaalde reiskosten terugeisen.

Volledig scherm
Ook de brandweer kwam af op de melding. © Perry Roovers / MaRicMedia
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement