Van Dissel: ‘Aantal besmettingen nog steeds veel te hoog, we kunnen dit niet volhouden’

video'sHet totale aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen stijgt in de komende twee weken hoogstwaarschijnlijk tot boven de 3200. Dat zei Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), dinsdag in de Tweede Kamer. RIVM-baas Jaap van Dissel ziet wel een afvlakking in het aantal besmettingen, maar stelt dat de corona-epidemie in ons land nog altijd op ‘een veel te hoog niveau zit'.

119 reacties

 • R Blok

  2 maanden geleden
  @mike van bommel ja de IC units liggen vol met ongevaccineerde. Hoezo het prikje werkt niet. 85% gevaccineerd en 15% niet die zorgen voor 75% van de plaatsen die bezet zijn in de IC. Kortom de antivaxer maakt gemiddeld 6x meer gebruik van de IC dan de mensen die sociaal doen en wel een prik genomen hebben.
 • M. Kok

  2 maanden geleden
  Sprak net een oude dame bij een supermarkt. Zit al bijna 1 1/2 jaar binnen met haar man.Heeft haar kinderen,/kleinkinderen al maanden niet gezien.Haar man moet een operatie ondergaan. Hij komt uit het zh.Heeft daar corona opgelopen.En mevrouw had het ook.Dit zijn ook verhalen die ik in overvloed hoor.Het is een complex probleem.Waar geen winnaars/verliezers zijn.Alleen maar verliezers.Wees respectvol met je http://reactie.Al is het niet naar mij.Maar wel naar de dame die haar verhaal verteld.
 • M. Kok

  2 maanden geleden
  Weet je.Ik denk dat wij in Nederland teveel langs elkaar heen werken.Ipv met elkaar. Je zal toch denken dat het makkelijker werd.Toen onze computer zijn intrede deed. Nu zitten er teveel kapiteinen op een schip.En veel toeschouwers langs de kade. Die het allemaal beter weten. En ja, voordat je je genoodzaakt voelt te reageren. Dat doe ik http://ook.Je kan je beter aanpassen. Andere mening is prima.Sta ik wel voor open. Maar wees respectvol.Ik heb tenslotte niet geknikkerd met je op het schoolplein
 • J. Zomers (69)

  2 maanden geleden
  Ze hadden 2 maanden eerder met de Boosterprik moeten beginnen. We wisten vanuit het buitenland (Israël, die 3 maanden op ons voor ligt met het toedienen van vaccinaties) dat de twee vaccinaties na 7-8 maanden zijn uitgewerkt, het eerst bij oude mensen. Het was te voorspellen dat dit vanaf oktober hier zou mislopen. Nu in december beginnen we met de Boosterprik, dit is inderdaad 2 maanden te laat.
 • mike van bommel

  2 maanden geleden
  Juist john hennink. Het prikje werkt gewoon totaal niet., maar ze blijven het promoten. 85% is geprikt em toch liggen de ic's vol. misschien moeten we eens accepteren dat mensen niet het eeuwige leven hebben, en dat we ook gewoon dood gaan.