Van Laarhoven krijgt ‘kil ontvangst’ op Schiphol en moet meteen cel in

videoHet was een kille ontvangst voor Johan van Laarhoven op Schiphol vanavond. Zijn broer Frans mocht hem geen hand geven bij aankomst, in plaats daarvan werd hij meteen naar de gevangenis in Vught gebracht. ,,Iemand heeft dit bevel gegeven”, zegt advocaat Gerard Spong op de persconferentie. ,,We zullen niet rusten voor we weten wie dat is.”

Zijn broer Frans is emotioneel: ,,Johan werd afgevoerd naar de gevangenis, zonder dat we hem ook maar een moment konden spreken of een hand konden schudden. Was waarschijnlijk het moeilijkste moment van de laatste 5,5 jaar. Gelukkig slaapt mijn broer vanavond weer in een bed. Dat is lang geleden. Het enige mooie dat vandaag overblijft is dat hij weer in Nederland is.” 

 1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
  grimmige sfeer

  Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

  Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.
 2. Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Het museum Auschwitz Memorial doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om per direct te stoppen met de verkoop van ‘hatelijke, gruwelijke en antisemitische boeken’. Omstreden boeken van auteurs zoals oorlogsmisdadigers Heinrich Himmler en Julius Streicher worden verkocht in de webshop van de bedrijven. Bol.com heeft begrip voor de oproep en begrijpt het sentiment, maar laat weten de boeken niet uit de verkoop te halen.