Sywert van Lienden in filmpje van De Hulptroepen Alliantie.
Volledig scherm
Sywert van Lienden in filmpje van De Hulptroepen Alliantie. © DHA

Van Lienden wijkt niet af van plannen na oproep vrijwilligers om miljoenenwinst terug te storten

Vrijwilligers en medewerkers van de Stichting Hulptroepen Alliantie, de non-profitorganisatie van Sywert van Lienden en zijn compagnons, willen dat zij hun miljoenenwinst terugstorten. Dat schrijven ze in een brief in de Volkskrant. Van Lienden blijft echter bij zijn oorspronkelijke plan. Hij wil de 9 miljoen euro beleggen en het rendement gebruiken voor onder meer kankeronderzoek bij jonge mensen.

60 reacties

 • J.F. Hage-Berghuis

  1 maand geleden
  Precies Hans Keyzers, Sywert (CDA campagneteam) sloot voorkennis-deal. Verantwoordelijke Hugo de Jonge (CDA) maakt daar een zwijgdeal van. Wopke Hoekstra (CDA) raakt de bonnetjes kwijt. Rutte vraagt om 'sensibilisering' zodat het verborgen blijft, D66 kijkt braaf zwijgend toe.Alleen met doortastend speurwerk kwam dit boven water. - Hoeveel is er nog meer mis gegaan nu er een miljard zoek is? U of ik had de FIOD bij zoveel zoekgeraakte bonnetjes opgepakt en diepgaand onderzocht....
 • J.F. Hage-Berghuis

  1 maand geleden
  Beste JJ Korbee, De minister is verantwoordelijk. Als 'zijn' ambtenaren falen/ disfunctioneren valt de minister, omdat dat zo hoort! ! De vis begint immers te rotten bij de kop. Uw 'minister wordt geadviseerd door hun ambtenaren', is een beledigende aanname waarmee u bij voorbaat alle schuld + een ontslagverzoek naar de ambtenaar afschuift. Maar dit is CDA belangenvestrengeling. Ieder bedrijf moet zich verantworden naar baas/ aandeelhouder/ belastingdienst en ALTIJD bonnetjes op orde hebben.
 • Hans Keyzers

  1 maand geleden
  Wie weet hoeveel “zogenaamde weldoeners” zich verrijkt hebben aan de Corona crisis!
 • marcel breukink

  1 maand geleden
  Hij gaat echt geen afstand doen van de 9 milj. Zou ik ook niet doen. Over een jaar of wat weet niemand het meer en kun je rustig leven.
 • JJ Korbee

  1 maand geleden
  Beste Hage-Berghuis, als je heel goed opgelet hebt, weet je dat een minister woordvoerder en spreekbuis is van een ministerie, maar dat ministers in het algemeen geadviseerd worden door hun (top-/tob-)ambtenaren. Daarbij heeft Xiao Neng zeker een punt. Destijds was er dringend behoefte aan mond-/neusmaskers. Mede door de druk van het OMT én de burgerij (u en ik) zijn er allerlei acties uitgevoerd waar achteraf pas over nagedacht kon worden. Kan men wat van vinden. Verandert het feit niet.
 1. Ex-profvoetballer van Ajax neergeschoten bij schietpartij in Amsterdam

  Ex-profvoet­bal­ler van Ajax neergescho­ten bij schietpar­tij in Amsterdam

  De 35-jarige ex-profvoetballer Jergé Hoefdraad is vanmorgen neergeschoten bij een schietpartij bij een bedrijfspand in Amsterdam. Dat bevestigen meerdere bronnen aan De Telegraaf. In het pand was een feest aan de gang. Het slachtoffer, die zijn carrière bij Ajax begon en vanaf komend seizoen bij de Amsterdamse amateurclub ASC De Volewijckers zou gaan spelen, is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.