Volledig scherm
Johannes V. © AD

Van moord op Roemeens meisje verdachte Johannes V. was dol op zijn 'little princess’

Johannes ‘Joop’ V., de 47-jarige man uit Beers die ervan wordt verdacht een meisje in Roemenië te hebben verkracht en vermoord en die gisteren zelfmoord pleegde, was op het eerste gezicht een keurige ICT’er die dol was op zijn dochter. Zijn ex-partner is echter niet verrast door wat er gebeurd is in Roemenië.

De vrouw werd in 2011 door Joop ten huwelijk gevraagd. ,,Van zijn reclasseringswerker moest hij alles over zijn verleden aan mij vertellen”, zegt de ex-partner, die anoniem wil blijven, tegen Omroep Brabant. ,,Ik heb zelf een dochter die niet van hem is en die toen nog jong was. Vrij snel daarna heb ik toen de relatie beëindigd.” Ze wil niet vertellen wat Joop precies op zijn kerfstok had.

Een buurman zegt tegen dezelfde omroep verbijsterd te zijn over de gebeurtenissen. ,,Het was zo’n aardige man. Hij heeft mijn huis (aan de Grensweg, red.) gekocht en we hebben contact gehouden.” Hij vertelt dat Joop niet veel contact had met mensen in het Brabantse dorp.

Fotoalbum

Een zoektocht op internet levert meer inkijkjes op in het leven van Joop V. Zo staan er op zijn Flickr-pagina veel foto’s van hem met zijn dochter. Hij heeft op die fotosite een apart mapje gemaakt met de naam ‘my little princess’. Verder zijn er wat foto’s te zien van de Waalbrug in Nijmegen.

Op zijn LinkedIn-profiel is te zien dat hij verschillende banen in de ICT-branche heeft gehad de afgelopen jaren. Maar, zo staat er bovenaan de pagina: ‘beschikbaar vanaf half september’. Hij heeft op het sociale netwerk zo’n vijfhonderd connecties.

Volledig scherm
Het Roemeense meisje Mihaela Adriana Fieraru werd vrijdag ontvoerd en vermoord © Roemeense politie

As The World Turns

Op YouTube circuleert een video, afkomstig uit 2012, waarin te zien is hoe Joop een vrouw ten huwelijk vraagt op een podium ten overstaan van een volle zaal. Dat was tijdens het ‘farewell event’ van de Amerikaanse soapserie As The World Turns. De zaal én de aanwezige acteurs reageren dolenthousiast op de romantische actie.

De 47-jarige V. reed gisteren, naar het lijkt bewust, in op een vrachtwagen in het Noord-Brabantse Escharen. Hij wordt ervan verdacht afgelopen vrijdag een 11-jarig meisje uit het Roemeense dorp Gura Şuţii te hebben vermoord. Hij ontvluchtte het Oost-Europese land en werd sindsdien gezocht.

Volg al het nieuws over deze zaak in onze app.