Volledig scherm
© anp

Van ontucht verdachte OM-topman ontslagen

Het Openbaar Ministerie heeft plaatsvervangend hoofdofficier van het functioneel parket en fraudespecialist Vincent L. ontslagen. Hij wordt verdacht van ontucht met een minderjarige jongen.

Het OM meldde vandaag dat het dienstverband al op 1 januari is beëindigd. De plaatsvervangend hoofdofficier was al geschorst, lopende het strafrechtelijk onderzoek naar de ontucht met de jongen van rond de zestien jaar.

De zaak rond de topman van het OM kwam in januari 2017 aan het licht nadat de ouders van de jongen verontruste berichten op zijn smartphone hadden aangetroffen en naar de politie waren gestapt.

L. is sinds april al vrij. Het strafrechtelijk onderzoek naar hem is nog niet afgerond. Hij zou tegen betaling seks met de minderjarige jongen hebben gehad, luidt de verdenking. Naast L. zijn er nog zes andere verdachten in deze zaak.

 1. Tessa maakte een film over haar overleden vader: ‘Beste therapie ooit’
  PREMIUM
  Video

  Tessa maakte een film over haar overleden vader: ‘Beste therapie ooit’

  Ze was pas twaalf. En wat weet je nou eigenlijk van je ouders als je twaalf bent? Niet veel, besefte Tessa Moors. Zou ze haar vader na zijn dood daarom snel vergeten? Wist ze wel genoeg over de man die plots uit haar leven werd weggerukt? In een poging hem beter te leren kennen, maakte ze een film over hem met de herinneringen van anderen. Haar manier van rouwverwerking. ,,En het bleek betere therapie dan al die gesprekken met de psychiater bij elkaar.’’
 2. Nieuwe prijzenoorlog in supermarktland?

  Nieuwe prijzenoor­log in supermarkt­land?

  Maken supermarkten zich op voor een nieuwe prijzenoorlog? Plus verlaagde onlangs de prijzen van groente en fruit structureel tot wel 30 procent. Daarnaast heeft Dirk van den Broek de aanval geopend op Albert Heijn. In een paginagrote advertentie in onder meer deze krant steekt Dirk de draak met AH door te melden dat het toch wel zonde is dat de Zaandamse grootgrutter is gestopt met het aanbieden van de zogeheten ‘goedkoopjes’. Voor echte goedkope boodschappen moet je volgens de Amsterdamse supermarktketen niet bij Albert Heijn zijn, maar bij Dirk.