Volledig scherm
© anp

Van ontucht verdachte OM-topman ontslagen

Het Openbaar Ministerie heeft plaatsvervangend hoofdofficier van het functioneel parket en fraudespecialist Vincent L. ontslagen. Hij wordt verdacht van ontucht met een minderjarige jongen.

Het OM meldde vandaag dat het dienstverband al op 1 januari is beëindigd. De plaatsvervangend hoofdofficier was al geschorst, lopende het strafrechtelijk onderzoek naar de ontucht met de jongen van rond de zestien jaar.

De zaak rond de topman van het OM kwam in januari 2017 aan het licht nadat de ouders van de jongen verontruste berichten op zijn smartphone hadden aangetroffen en naar de politie waren gestapt.

L. is sinds april al vrij. Het strafrechtelijk onderzoek naar hem is nog niet afgerond. Hij zou tegen betaling seks met de minderjarige jongen hebben gehad, luidt de verdenking. Naast L. zijn er nog zes andere verdachten in deze zaak.

  1. Vuilniswagenchauffeur voorkomt ongeluk door wegblokkade bij gekantelde caravan

    Vuilniswa­gen­chauf­feur voorkomt ongeluk door wegblokka­de bij gekantelde caravan

    Toen Dirk van Mourik vanmiddag een gekantelde caravan op de A9 richting Alkmaar zag, zette hij zijn grote vuilniswagen vlak voor de caravan stil. Op die manier voorkwam hij levensgevaarlijke situaties op de weg. Op sociale media wordt de vuilniswagenchauffeur nu als held onthaald, maar zelf is hij er broodnuchter onder. ,,Ik dacht: of nu naar huis of die mensen even helpen. Toen ben ik de linkerbaan op gedoken”, zegt hij tegen NH Nieuws.