Van Vliet blijft bij PVV

UpdatePVV-Kamerlid Roland van Vliet is niet van plan zijn partij te verlaten. 'Ik was PVV'er, ik ben PVV'er en ik blijf PVV'er zolang ik in de politiek zit', zei hij dinsdag in reactie op berichten dat hij naar de VVD heeft willen overstappen. NRC Handelsblad meldde vandaag dat Van Vliet op 30 oktober vorig jaar aan VVD-fractieleider Halbe Zijlstra heeft gevraagd of hij naar de VVD kon overstappen. Zijlstra weigerde dat. Bronnen op het Binnenhof bevestigen het bericht.

Van Vliet erkent dat hij met Zijlstra heeft gesproken, maar wil niet zeggen waarover. Zijlstra zelf zegt dat hij een vertrouwelijke gesprek had met Van Vliet. De inhoud 'blijft tussen hem en mij'. Zijlstra kan zich 'voorstellen dat iedereen nieuwsgierig' is naar het gesprek. VVD is 'in algemene zin' tegen overstappen van Kamerleden van andere partijen naar de VVD, zei hij. De partij zou er moeite mee hebben zoiets uit te leggen aan de eigen kiezers.

Bashen
PVV-leider Geert Wilders spreekt in een reactie van 'PVV bashen'. 'Het is weer verkiezingstijd.' Volgens hem blijft Van Vliet bij de PVV.

Graus
Volgens geruchten zou overigens ook PVV-Kamerlid Dion Graus de fractie willen verlaten. Hij zou belangstelling hebben voor 50PLUS. Graus spreekt dit tegen.