Volledig scherm
Een auto rijdt door enorme plassen in Rotterdam. In het hele land wordt er regen verwacht. © ANP

Vandaag veel regen en kans op stormachtig weer aan de kust, maar de lente staat voor de deur

Het wordt vandaag een natte, druilerige en grijze dag. Maar zo hard waaien als dat het gisteren deed, dat blijft waarschijnlijk uit. Door de regen is het alleen geen goede dag om eventuele stormschade te herstellen. 

Het blijft vandaag bewolkt met perioden met regen. Daarbij plenst het soms flink door. Koud wordt het niet, Weerplaza geeft aan dat het tamelijk mild wordt. In de middag staat er 6 tot 9 graden op de thermometer. 

De wind waait vandaag in het noorden van het land zwak of matig, maar in de zuidelijke provincies matig tot (vrij) krachtig. In de middag draait hij overal naar noordwest en wordt de wind matig of vrij krachtig, maar aan zee hard of stormachtig.

Een code geel blijft voorlopig uit. De week begint morgen ook weer regenachtig, een beetje hetzelfde als vandaag. Maar, vanaf dinsdag wordt het droger. Daarnaast is er vanaf woensdag zelfs kans op lenteachtig weer

Doordat er een hogedrukgebied richting het oosten van Europa trekt, komt de wind in de tweede helft van de week vanaf land, en niet vanaf zee. De middagtemperatuur stijgt daardoor naar 9 tot 11 graden. Met de zon erbij voelt het daardoor lenteachtig aan. Wel is het in de nacht en vroege ochtend koud met vooral landinwaarts lichte vorst.