Minister Hugo de Jonge en zijn vrouw als gelegenheidskapster, geholpen via de echte kapper op Facetime.
Volledig scherm
Minister Hugo de Jonge en zijn vrouw als gelegenheidskapster, geholpen via de echte kapper op Facetime. © Facebook

Vaste kapper minister De Jonge geeft video-instructies aan vrouw: ‘Hij is een ijdele man’

Minister Hugo de Jonge (CDA, Volksgezondheid) heeft een gloednieuwe coronacoupe. Vers geknipt door zijn vrouw Mireille aan de keukentafel, met behulp van zijn vaste kapper die haar via Facetime aanwijzingen gaf. ,,Er is heel wat in beweging gezet voor het kapsel van een persoon”, vertelt de kapper.  

Natuurlijk zijn er grotere problemen op de wereld, maar met de vele persconferenties en interviews deze tijd maakte de minister van CDA-huize zich van de week wel een beetje zorgen om zijn kapsel. De schaar moest echt in die langere lokken, en met gesloten kapsalons bedacht hij een creatieve oplossing. Op Facebook vertelt hij hoe zijn knipbeurt vanochtend in zijn werk ging.

Hij leende kappersspullen, charterde zijn vrouw Mireille en dochter Sarah om te helpen en zette een Facetimegesprek met zijn vaste kapper Ismaël Adjis op. Sarah hield de tablet vast, zodat haar moeder de kapper goed kon zien en horen. Ismaël begeleidde zo Mireille op afstand met de kapsessie. 

Quote

Als minister moet Hugo natuurlijk het goede voorbeeld geven.

Ismaël Adjis, Vaste kapper van minister Hugo de Jonge

Goede voorbeeld

Ismaël vertelt tegen deze site dat er heel wat in beweging is gezet voor het kapsel van één persoon. ,,Als minister moet Hugo natuurlijk het goede voorbeeld geven, dus ik kon niet zomaar bij hem langskomen, of andersom. Zijn vrouw stuurde me een berichtje of ik haar instructies kon geven via Facetime en ik vond dat een heel mooi plan.” 

Niet alleen het gezin van de minister, maar ook dat van Ismaël zelf werd ingeschakeld voor operatie knipbeurt. ,,Hugo’s dochter filmde met de iPad, zijn zoon maakte ondertussen foto’s en ik had mijn zoon ook op een stoel gezet om met schijnknippen voor te doen hoe zijn vrouw moest knippen. Dat filmde mijn vrouw weer.”

IJdel

Normaal gesproken brengt De Jonge elke drie weken een bezoekje aan de kapperszaak van Ismaël op Rotterdam-Katendrecht. ,,Hij had al een week langer gewacht, dus hij vond dat het echt niet langer kon”, aldus de kapper. ,,Hij is een ijdele man, hè”, voegt hij op plagerige toon toe.  

Adjis was onder de indruk van de knipkunsten van de ministersvrouw. ,,Het leek wel of ze ervaring had. Ze begreep mijn instructies gelijk.” Of hij het zelf beter had gekund? ,,Dat wel”, lacht de kapper. ,,Maar alles wat erbij was gegroeid, werd eraf gehaald. Als je een beetje feeling hebt met haar, lukt dat wel.” 

Na afloop vroeg De Jonge Adjis een Tikkie te sturen met het gebruikelijke bedrag. ,,Ik ga wel een kleine aanpassing doen aan de prijs, hoor. Daar moet ik nog even over nadenken." 

‘Heldere instructie’

Zelf vond minister De Jonge het ook een mooie oplossing. ,,Gaat dus prima zo”, schrijft De Jonge tevreden op Facebook. In een reactie schrijft Adjis: ,,Looking good!’’ Mireille de Jonge reageert op zijn bericht: ,,Dank voor je heldere instructie! Respect voor jou en je vak.”

  1. Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstraties in Berlijn, Londen en Amsterdam

    Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstra­ties in Berlijn, Londen en Amsterdam

    Diverse antiracisme-organisaties houden morgen op de Dam in Amsterdam een manifestatie uit protest tegen wat zij politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU noemen. Aanleiding tot het protest is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Dat leidde tot een golf van onrust in Amerikaanse steden. Maar ook in Duitsland en Engeland zijn mensen de straat op gegaan om te demonstreren.
  2. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”