Volledig scherm
© ANP

'Vechtpartij noodopvang Apeldoorn tussen verschillende groepen'

UpdateIn een noodopvang in Apeldoorn zijn vluchtelingen vrijdag aan het begin van de avond slaags geraakt met elkaar. Daarbij raakten vier bewoners lichtgewond.

Volgens De Stentor zijn de gewonden ter plekke behandeld door ambulancepersoneel. Het is volgens de politie nog onduidelijk hoeveel mensen er bij de vechtpartij betrokken waren.

De politie reed er rond half zes massaal met gillende sirenes naartoe, groepen vluchtelingen werden op verschillende plekken op en bij het Voorwaarts-terrein vastgezet door politiemensen.

Groepen vluchtelingen
Een groep van ongeveer 25 vluchtelingen, vermoedelijk Eritreërs, zijn kort na het incident met een bus afgevoerd om ervoor te zorgen dat de rust weer kon terugkeren in de noodopvang. Wat er exact is gebeurd is nog onduidelijk; het lijkt vooralsnog om een incident tussen verschillende groepen vluchtelingen te gaan. 

De politie gaat onderzoek doen naar de aanleiding van de vechtpartij. Woordvoerder van het COA kan nog niet zeggen of er aangescherpte maatregelen in de noodopvang komen. Daarvoor moet eerst duidelijk worden wat er nu precies gebeurd is. Inmiddels is het weer rustig in de noodopvang en is de politie grotendeels vertrokken.