Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Veel drukte op de weg door mooi weer, ongelukken en vakantiegangers

Dat het lekker weer is, merken ook de verkeersdiensten. De ANWB meldde dat er rond 11.00 uur al ongeveer 300 kilometer file stond op de wegen, tegen nog geen 200 kilometer op de hele Goede Vrijdag vorig jaar. Rond twaalf uur stond er al ruim 400 kilometer file. Het is vooral vakantie- en recreatieverkeer, want veel mensen zijn vrij.

ANWBverkeer on Twitter

Er is veel recreatie- en vakantieverkeer onderweg vanwege Pasen. Er staat al meer dan 300 km file. Waar? Hier: https://t.co/c2nY6BFk5A.

Dat het zo druk is op de weg, heeft voor een deel te maken met het mooie weer en de vakantiegangers in ons land. Nederland, en dan met name Zeeland, trekt met Pasen traditiegetrouw veel Duitse toeristen. Dat is dit jaar niet anders. Er is veel verkeer op de wegen vanuit Duitsland richting het westen van ons land: rond Arnhem, rond Venlo en in Limburg. In Zeeland is er veel verkeer rond Zierikzee, op weg naar de kust.

Ook rond de Keukenhof en het outletcentrum in Roermond is het druk met dagjesmensen. Daarnaast is het druk bij de veerdiensten tussen Texel en Den Helder. De wachttijd bij de boot naar Texel is inmiddels een uur. 

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) verwacht dit paasweekeinde een miljoen internationale toeristen in ons land.  Dit zijn er 150.000 meer dan afgelopen jaar. Zo’n 65 procent van die toeristen komt volgens het bureau uit Duitsland en 25 procent uit België. Ook gaan 350.000 Nederlanders op vakantie in eigen land. De kust en de bollenstreek zijn met Pasen toeristische hotspots.

Ongevallen

Daarnaast zijn er hier en daar wat ongelukken gebeurd die voor oponthoud zorgen. Een vrachtwagen en vier personenauto’s hebben elkaar geraakt bij Soesterberg, zo meldt de ANWB. Twee rijstroken op de A28 naar Amersfoort zijn daarom afgesloten. 

Eerder vanochtend werd de A77 vanuit Duitsland flink versmald bij knooppunt Rijkevoort. Er is een berging gaande en het verkeer moet er over de vluchtstrook.

Een ongeval op de A20 bij Rotterdam-Crooswijk gaf ook vertragingen. Daar is de weg inmiddels weer opengesteld. En ook in Noord-Brabant vonden vanochtend een aantal ongevallen plaats.

Door een bermbrand staan er files op de A15 bij Gorinchem. Op de A73 bij Nijmegen hebben automobilisten ruim een halfuur vertraging.

Lees door onder de tweet.

ANWBverkeer on Twitter

Paasdrukte van (en naar) Texel https://t.co/9gu2ILqLqx

Paasweekend zomers warm 

Het wordt dit paasweekend heerlijk warm en zonnig, wel zo’n 10 graden warmer dan normaal. Op de meeste plaatsen zal het kwik stijgen tot ruim boven de 20 graden, mogelijk tot zo'n 25 graden. Zaterdag wordt de warmste dag. Ook zondag wordt het schitterend weer. 

Vanwege de mooie vooruitzichten melden campings in Zeeland vorige week al met Pasen nagenoeg vol te zitten.

Rijkswaterstaat Verkeersinformatie on Twitter

Goed druk bij de grensovergang op deze vrijdag. Flinke file bij de oostgrens op de #A12. #goedevrijdag

Piet Paulusma was vanmorgen live in De Ochtend Show to go om te vertellen over het mooie weer tijdens het paasweekend:

  1. Bekende boerenactivist na tractor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbeleid’
    video

    Bekende boerenacti­vist na trac­tor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbe­leid’

    De 30-jarige Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, is weer op vrije voeten nadat hij maandag werd aangehouden voor betrokkenheid bij een levensgevaarlijk incident met een trekker in Groningen. Hij blijft verdacht van openlijke geweldpleging, maar houdt vol onschuldig te zijn. ,,Ik moest gewoon in Groningen zijn. Voor mezelf, de boeren en voor mijn vader.”