Veel zwaargewonden in verkeerde ziekenhuis afgeleverd

videoEen op de drie mensen die bij een ongeluk zwaargewond raakt, komt niet in het juiste ziekenhuis terecht. De situatie van vrouwen op hoge leeftijd wordt het vaakst verkeerd ingeschat. ,,Die houding kost levens.’’

3 reacties

 • Pitt van den Berk

  4 maanden geleden
  Om nodeloze sterfte tegen te gaan, besloot toenmalig minister voor Volksgezondheid Els Borst al in 1999 dat ernstige ongevalspatiënten naar gespecialiseerde ziekenhuizen, de traumacentra, moeten. Els Borst voerde ook budgettering in de gezondheidszorg in, als het geld op is wordt geen trauma patiënt meer behandeld in traumacentra. Geld verdienen aan de zieke hulpeloze medemens is misdadig.
 • Jan Willem Roos

  4 maanden geleden
  Dat de politiek nooit luistert, weten we al jaren, maar dat ook ambulance personeel dat overneemt, is toch wel een kwalijke zaak, je zal er maar in liggen en je situatie wordt precair door eigenwijs personeel.
 • geert postmus

  4 maanden geleden
  Door eigenwijsheid van ambulance personeel bedoelen ze waarschijnlijk. Mijn moeder werd naar het verkeerde ziekenhuis gebracht, ondanks instrukties van de arts, daar heeft ze 7uur op een bedje op de eerstehulp gelegen voordat ze verplaatst werd naar het juiste ziekenhuis. En als je dan een klacht indiend word die natuurlijk afgewezen omdat het ambulance personeel geen fouten maakt. Er moeten duidelijke instrukties komen, want een ambulance verpleger is geen arts. Mijn moeder is helaas overleden
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  12

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?