Veerboot Hoek van Holland urenlang vertraagd vanwege verstekelingen

videoDe veerboot van Hoek van Holland naar het Engelse Harwich is rond middernacht met enkele uren vertraging vertrokken, omdat er werd gezocht naar verstekelingen. De boot had om 22.00 uur uit moeten varen, maar verliet de haven pas rond middernacht.

,,We kregen een melding dat er mogelijk vreemdelingen aan boord waren gekomen’’, zegt een woordvoerder van de marechaussee tegen de NOS. ,,Die zijn we toen in en rond de ferry gaan zoeken met honden.’’ Ook werden er boten ingezet om in het water te zoeken.

Volledig scherm
Een hondengeleider van de Koninklijke Marechaussee controleert vrachtwagens op eventuele verstekelingen, die via Hoek van Holland met de boot naar Harwich gaan. (archieffoto) © ANP

Uiteindelijk werden drie mannen, die de Marokkaanse nationaliteit bezitten, gevonden tussen de vrachtwagens. ,,Ze zitten nu in vreemdelingenbewaring en we gaan hun reisroute proberen te achterhalen.’’ In Hoek van Holland worden vaker verstekelingen in vrachtwagens aangetroffen, die illegaal naar Engeland proberen te komen. 

Begin vorige maand haalde de marechaussee nog 21 vermoedelijk Vietnamese vluchtelingen, uit een koelwagen. De vreemdelingen, onder wie ook kinderen, hadden zich verstopt in dozen. De 25-jarige Ierse chauffeur kon worden aangehouden op verdenking van mensensmokkel.  

Volledig scherm
Pas tegen middernacht kon de veerboot uitvaren, omdat er werd gezocht naar verstekelingen. © MediaTV

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!