Veertig procent vindt dat mensen met ongezonde levensstijl meer zorgpremie moeten betalen

Onderzoek/met videoVier op de tien Nederlanders vinden dat mensen met een ongezonde leefstijl meer moeten betalen voor hun zorgverzekering. Ook vindt 64 procent dat de huisarts hun patiënten op dat ongezonde leven moet aanspreken.

167 reacties

 • Geert Schonenberg

  4 weken geleden
  @Lianne van Schoten: " ik sport 6x per week maar heb nog nooit een blessure opgelopen " ... laat me raden, je bent lid van een damclub ?
 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Ik vind een hogere zorgpremie bij risico vol gedrag prima maar dat beperkt zich dan tot teveel drinken,te weinig bewegen en ongezond eten en dat kan je niet-of nauwelijks controleren,en bovendien daaruitvolgende ziektes openbaren zich vaak pas op middelbare.eeftijd,ik zou een jaarlijkse bloeddruk controle en bloedsuiker vanaf je zestigste al heel wat vinden
 • Christa Tache

  1 maand geleden
  Wat doen we met mensen die ongezond leven maar zelden declareren? Ik leef met mijn man niet altijd gezond of laat ik zeggen net als anderen zou het gezonder kunnen en hebben we onze ongezonde keuzes. Maar ik betaal alleen maar en dat al jaren. En dan heb ik wat en moet ik nog meer betalen terwijl er maandelijks al meer dan 600 euro door ons wordt afgetikt? Ik vind dat we het potje wel genoeg gevuld hebben om er ook gebruik van te mogen maken. Niet iedereen van die groept maakt gebruik van zorg.
 • Cil Koolmees

  1 maand geleden
  Wanneer gunnen mensen elkaar eens wat? Iedereen kiest voor zichzelf, altijd makkelijk naar elkaar wijzen.. dit heeft niks te maken met zorgzaam zijn naar de medemens, mensen die willen dat 'ongezonde' mensen meer gaan betalen, willen dat alleen zodat ze zelf niet zoveel willen betalen.. ikke ikke ikke.. dat is pas ongezond als je het mij vraagt.. Help elkaar, sta klaar voor elkaar, dat is gratis en geeft zoveel voldoening!
 • Mieneke Kok

  1 maand geleden
  @ Fokke Broersma. Ik ben voor. 😀