Volledig scherm
De advertentie van het shirt op handelwebsite eBay. © eBay

‘Veldbestormer’ Lille-Ajax zet shirt Ziyech meteen te koop (of niet?)

De jonge veldbestormer die vorige week in Lille een knuffel kreeg van Hakim Ziyech en na afloop van de wedstrijd ook het shirt van de voetballer kreeg, heeft dat mogelijk alweer te koop gezet op eBay.

Wie kan zich niet het moment herinneren: een jongen stormt tijdens de wedstrijd Lille - Ajax (0-2) het veld op. Hakim Ziyech spreekt hem vervolgens toe en knuffelt hem, na de wedstrijd overhandigt de speler zelfs zijn wedstrijdshirt aan de Franse jongen.

Dat shirt staat na een week al te koop op handelwebsite eBay, met inmiddels 1020 euro als hoogste bod. ‘Maker van het eerste doelpunt en de assist voor het tweede,’ zo staat in de advertentie te lezen. ‘Het T-shirt is gebleven zoals het was.’

Het is natuurlijk de vraag of het werkelijk om het tijdens de wedstrijd gedragen shirt gaat, al lijkt het daar wel op. Op de bijgevoegde foto’s is te zien dat op het shirt de Champions League- en Uefa-badge zitten. En ook de sporen van het wit van de lijnen op het veld zijn nog te zien.

Bekijk hieronder de samenvatting van Lille - Ajax.

Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© BSR Agency
 1. ‘Boeing in 2009 op verzoek van Amerikanen uit de wind gehouden bij crash Schiphol’
  Poldercrash

  ‘Boeing in 2009 op verzoek van Amerikanen uit de wind gehouden bij crash Schiphol’

  Het ongeluk met de Turkse Boeing 737 in 2009 bij Schiphol had een waarschuwing kunnen zijn voor de mankementen die zich later met de Boeing 737 MAX aandienden. Maar informatie die wees op oorzaken is volgens de Amerikaanse krant The New York Times door Nederlandse onderzoekers onder druk van Amerikaanse collega’s niet in het eindrapport gezet. De krant stelt dat de verantwoordelijkheid van het Amerikaanse Boeing destijds ‘opzettelijk is begraven’.
 2. Nieuwe zwaarbewaakte gevangenisvleugel voor topcriminelen 1 maart open

  Nieuwe zwaarbe­waak­te gevangenis­vleu­gel voor topcrimine­len 1 maart open

  Er komt een extra beveiligde afdeling in een gevangenis in Nederland voor zware criminelen bij wie het gevaar bestaat dat ze binnen de gevangenismuren verdergaan met hun criminele praktijken. De nieuwe afdeling moet 1 maart open gaan. ,,Hoe meer van dit soort type gevaarlijke en roekeloze gedetineerden we binnen trekken, hoe meer plekken we hiervoor nodig hebben,” zegt minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming.