Verbod op vluchten vanuit zuidelijk Afrika vanwege nieuwe virusvariant

VIDEOVanaf 12.00 uur vanmiddag zal er een vluchtverbod gelden voor alle vluchten van landen in zuidelijk Afrika vanwege zorgen om een nieuwe coronavariant. Daarnaast wordt Zuid-Afrika toegevoegd aan de lijst van landen met zeer hoog risico. Dat betekent dat er een quarantaineplicht geldt en een dubbele testplicht. Dat maakt minister Hugo de Jonge zojuist bekend.

58 reacties

 • L de Vries

  2 jaar geleden
  Het is geen paniekreactie als vervolgens 61 vd 600 passagiers positief testen (dus, na een negatieve test voor de vlucht!). De quarantaine maatregelen moeten hier onmiddellijk naar nivootje Australië. En 2G om de ongevacc. tegen besmetting te beschermen. Nu. Niet over 3 weken.
 • HJr van Kasbergen

  2 jaar geleden
  We zullen doorgaan, we zullen doorgaan zong ooit Ramses Shaffy. Inderdaad er zijn ongeveer 200 landen op de wereld tegenwoordig. Dus we kunnen nog even vooruit met de naamgeving van het nieuwe virus. China, India, Botswana en oei ik vergeet er mogelijk een paar. Zij stapje was de Delta variant Op volle kracht vooruit en nog 195 varianten te gaan.
 • Eijs

  2 jaar geleden
  Waarom niet in quarantaine hotel zoals in de landen om ons heen. Weet je tenminste zeker dat ze binnen blijven tot ze 2x getest zijn. Wie doet dat anders zo netjes? Denk weinig als je geen klachten hebt.
 • Maria Yvonne Franssen

  2 jaar geleden
  @A.Kan Zou het uitstel van orgaantransplantaties en oncologische behandelingen niet te maken kunnen hebben met de verhoogde risico's, om tijdens een oplevende corona-golf deze behandelingen te ondergaan? Beide behandelingen houden m.i. een zware aanslag in op het immuunsysteem. Overigens zou ik de opbouw van speciale Corona-noodhospitalen voor de hand liggend vinden in deze tijden.
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  Anja Kan iemand mij vertellen waarom er in diverse ziekenhuizen naast de standaard operaties nu ook de urgente kritieke operaties worden uitgesteld? Waarom heeft een covid patiënt voorrang? Waarom mag iemand met covid niet doodgaan en iemand met bijv. een accuut hartproblemen wel? Beloning voor ongevaccineerden.. ben echt benieuwd wat de reden is.