Volledig scherm
De Grote Markt van Haarlem is helemaal afgezet door de politie in verband met een incident. © Michel van Bergen

Verdacht pakketje Grote Markt Haarlem blijkt lege koffer

De politie heeft de Grote Markt in Haarlem even afgesloten na de vondst van een verdacht pakket. Het pakje lag voor het stadhuis, dat aan de Grote Markt ligt. Na onderzoek bleek het om een lege koffer te gaan.

Er werd alarm geslagen nadat een agent iets op de trap van het stadhuis zag liggen. Op de verhoging voor de uitgang van het stadhuis naar de Grote Markt stond een verdachte koffer waar de politie onderzoek naar heeft gedaan.

Burgemeester

De stad staat al een tijdje op scherp omdat burgemeester Jos Wienen wordt bedreigd. Hij wordt al geruime tijd streng beveiligd. Eerdere beveiligingsmaatregelen volgden op de bedreigingen aan het adres van Wienen, die daardoor op een schuiladres moest onderduiken. Of de lege koffer op de een of andere manier gezien moet worden als een dreigement tegen Wienen of de gemeente, wordt onderzocht.

  1. Nieuwe zwaarbewaakte gevangenisvleugel voor topcriminelen 1 maart open

    Nieuwe zwaarbe­waak­te gevangenis­vleu­gel voor topcrimine­len 1 maart open

    Er komt een extra beveiligde afdeling in een gevangenis in Nederland voor zware criminelen bij wie het gevaar bestaat dat ze binnen de gevangenismuren verdergaan met hun criminele praktijken. De nieuwe afdeling moet 1 maart open gaan. ,,Hoe meer van dit soort type gevaarlijke en roekeloze gedetineerden we binnen trekken, hoe meer plekken we hiervoor nodig hebben,” zegt minister Sander Dekker van Rechtsbescherming.