De omgeving van het bedrijf is ruim afgezet
Volledig scherm
De omgeving van het bedrijf is ruim afgezet © Jelle Boesveld

Verdacht postpakket in Neede ongevaarlijk

Een verdacht postpakket dat vanmiddag bij een bedrijf in Neede was aangetroffen blijkt ongevaarlijk. Eerder vrijdagmiddag meldde de politie dat het verdachte pakket was gevonden bij een bedrijf aan de Mengersdijk in Neede in de Achterhoek. Direct werd de omgeving afgezet en het zogeheten Team Explosievenverkenning (TEV) ingeschakeld.

Het pakketje werd vrijdag bezorgd bij een woning met bedrijf aan huis aan de Mengersdijk, een rustige straat in het buitengebied van Neede. Volgens de bewoners zag het pakketje met verdikking er verdacht uit en leek het op eerder aangetroffen bombrieven in het land. 

De politie zette daarop de omgeving ruim af en riep hulp van een Team Explosievenverkenning in. Na onderzoek bleek er geen explosief in het pakketje te zitten. Het onderzoek is afgerond.

De afgelopen dagen werden meerdere bedrijven opgeschrikt door een bombrief. Een aantal daarvan kwamen ook daadwerkelijk tot (kleine) ontploffing. 

  1. Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?
    PREMIUM
    Geldoorlog in Europa

    Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?

    De coronacrisis zet het debat over steun aan de (arme) zuidelijke eurolanden opnieuw op scherp. Alle aandacht in Europa gaat momenteel uit naar de ‘oorlog tegen het virus’. Maar tegelijk woedt er een andere, veel oudere, oorlog in Europa: wie draait op voor de kosten? Nog specifieker: zullen rijke landen als Duitsland en Nederland wederom de portemonnee moeten trekken om Italië, Spanje en Frankrijk er bovenop te helpen?